GündemEkonomi

Çöp Madam 10. yılını kutladı

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde ambalaj atıklarını geri dönüştürerek, kadınlara istihdam sağlayan Çöp Madam Projesi, 10. yılını kutladı. Projede 30 kadına istihdam sağlanıyor.

Ayvalık’ta dondurma ambalajından çorba paketine; atık malzemeden üretilen şık gece çantalarını yaparak Ayvalıklı kadınlara el becerisi ve özgüven kazandıran Çöp Madam, kuruluşunun 10’ncu yıldönümünü kutladı. Proje koordinatörü Tara Hopkins ve Çöp Madamların baklava ikramlı kutlamasına iş yerinin bulunduğu mahalleden de katılım oldu. Atık malzemeden dönüştürülen şık gece çantası ile başladığı projeyi, 50 ürün çeşidi ile zenginleştiren Tara Hopkins önderliğindeki 30 Çöp Madam, 10’ncu yıllarını birlikte kutladı.

Çöp Madamlar, konuklarına baklava ikramı yaptı.

1 ÇANTADAN 50 ÜRÜNE

Türkiye içerisinde çeşitli firmalara, yurt dışında ise Hollanda, Avustralya, Amerika, Almanya ve İspanya gibi ülkelere ürün gönderdiklerini ifade eden Tara Hopkins, geçen sene Çöp Madam’ı ekonomik nedenle kapatma kararı aldığını ancak son anda vazgeçtiğini belirtti. Hopkins şöyle konuştu: “Bir çanta ile başlattığımız projede, 50 ürünle tamamen bir iş yerine dönüştük. Kadınların hem kendini geliştirmesi, özgüvenlerinin ve el becerilerinin artması hem de ekonomik olarak güçlü olmaları için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Kurulduğundan bu yana iş yerimize 400 kadın geldi. 30 civarı kadınla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadromuz düşük, eleman ihtiyacımız var. Merak eden kadınlar bizimle iletişime geçsin.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu