Gündemİlçe Haberleri

CORONAVİRÜS’ÜN DERMANI EDREMİT ZEYTİNİ

Edremit Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Hasan Güçlü Sakallı zeytin ve zeytinyağının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyerek sağlık için Edremit zeytini tüketmenin tam zamanı olduğu belirtti.

Uzmanlar, küresel bir salgın olarak tüm dünyayı etkileyen koronavirüsten korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkati çekerken, Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Güçlü Sakallı bağışıklık için zeytin ve zeytinyağının önemini vurguladı. Aynı zamanda Belediye Meclisinde Tarım Komisyonu Başkanlığı ve zeytin üreticiliği de yapan Sakallı, zeytin ve zeytinyağı tüketiminin bağışıklık sisteminin güçlendirdiğini söyledi. Coğrafi işaretli Edremit zeytininin sağlıklı ve dengeli beslenmede, bu süreçte direnç kazanmada çok faydalı olduğunu kaydetti.

EDREMİT ZEYTİNİ SOFRADA, HASTALIK UZAKTA

Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Güçlü Sakallı, “Antioksidan kapasiteleri yüksek yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu yiyeceklerin ana özelliği, vücudu yenileyici ve onarıcı güce sahip olmalarıdır. Zeytinyağı, balık ve fındık gibi bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında gelir. Edremit bölgesi zeytin ve zeytinyağları sağlıklı bir bağışıklık için eşsiz öneme sahip. Vatandaşlarımız bu süreçte daha fazla zeytin tüketmeli. Gelinen noktada bölgenin kuşaktan kuşağa geçen, coğrafi tescili bulunan, eşsiz bir aromaya sahip, muhteşem bir coğrafi iklimde yetişen zeytinler ve sıkılan zeytinyağlarını evden çıkmadan, bölgemizdeki firmalardan kargo yoluyla temin etmek de mümkün. Bu sebeple Edremit zeytini sofranızdaysa, hastalık uzağınızdadır.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu