GündemÇocukçaDünyadan Haberler

Covid-19’un İnsanlara Sağladığı Yararlar Nelerdir?

16 Mayıs 04

Covid-19’un İnsanlara Sağladığı Yararlar Nelerdir?

Elbette korona virüsünün hayatımıza girmesiyle pek çok şey ve günlük yaşamımız değişti. Bu değişim insanlar üzerinde sayamayacağımız kadar çok etki bıraktı ve hala bırakmaya devam ediyor lakin bu virüsün bizlere birçok zararı bulunduğu halde dolaylı yoldan da olsa bizlere sağladığı yararlar da bulunmakta. Ve birazcık da olsun geleceğe dair olumlu düşünceler oluşturmak adına sizlere bu virüsün tüm insanlığa sağladığı yararlardan bahsedeceğim.
Bu yararları maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz;

1- Bilim insanlarımızın daha şimdiden yaptıkları açıklamalara göre ozon tabakası %15 oranında iyileşmiş ve Kuzey Kutbu üzerinde bulunan Dünya’nın en büyük deliğinin de kapandığı açıklandı. Ayrıca birçok bilim insanının düşüncesine göre de bu salgın olmasaydı doğada bir daha kapanamayacak yaralar açılacak ve şimdikinden kat kat fazla insanın hayatına mal olacaktı.
2- Tüm dünya birbirine çok büyük maddi ve manevi yardımlarda bulunmakta, bu durum da dünyamızdaki yardımseverlik ve cömertliği ön plana çıkarıyor.
3- Çoğu kişi bu salgın sayesinde evlerinde ve daha önceleri yapmak istedikleri şeyleri yapmak için zaman buldular. Artık bolca dizi/film izleyebilir ve bolca kitap okuyabilirler.
4- Yine bu salgın sayesinde insanlar aileleriyle eskiye göre daha verimli vakit geçiriyorlar bu nedenle de aralarındaki iletişim ve bağlar güçleniyor.
5- Tüm insanlar gözle göremediğimiz bir virüsün nasıl ciddi bir hızla tüm dünyaya yayıldığını ve her yeri kasıp kavurduğunu gördü ve sağlık olmadan birçok ihtiyacımızı karşılayamadığımızı, bu nedenle de sağlığın önemini kavradılar.
6- Tüm dünyada el, yüz yıkama oranında ciddi bir artış gerçekleşti ve insanlar kişisel hijyenlerine hiç olmadığı kadar dikkat etmeye başladı.
7- Doğa, bu olayı fırsat bilip insanların kendine yüzyıllar boyu verdiği zararları düzeltme çabası içinde. Eğer bu zararların çok az bir kısmını bile düzeltebilirse bizlere çok büyük yararları dokunacak.
8- Özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğu, boş yere yaşanılan depresyonların ve negatifliklerin şimdi oluşan gerçek kaos ve korku karşısında ne kadar yersiz şeyler olduğunu fark ettik.
9- Kaçak avcılık gibi hayvanlara zarar verecek faaliyetler durduğundan dolayı özellikle de soyu tehlikede olan hayvanlar özgürce dolaşmaya ve belki de soyları tükenme tehlikesinden kurtulmaya başlayacak.
10- Covid-19 tedavisi için yapılan araştırmalar belki de tedavisi henüz bulunmamış hastalıkların ilaçlarını bulacak ve binlerce, milyonlarca insanı kurtaracak.
11- İleride oluşabilecek ve koronavirüsten daha tehlikeli herhangi bir salgına karşı devletler ve insanlar nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı olarak tecrübe etmiş oldular ve bundan dolayı hem devletler hem de insanlar ileriki salgınlarda daha hızlı önlemler alıp daha az kayıpla kurtulabilirler.

ZEYNEP AÇIKGÖZ
Yaş 12

Asasasaasasasas

KORONA GERÇEKLERi

Gün Geçmiyor ki Çin’in Wuhan Kentinden Çıkıp Dünya’yı Kasıp Kavuran Covid-19 Virüsü hakkında Yeni İddialar Ortaya Atılması

ÇOCUKLARIN KARANTİNA DÖNEMİNDE CANLARININ SIKILMAMASI İÇİN YAPILACAK ETKİNLİKLER

• İp atlamak
• Top oynamak
• Ailesiyle vakit geçirmek
• Kutu oyunu oynamak
• Yemek masasını pinpon masasına çevirip pinpon oynamak
• Duvara vurdurup tenis oynamak
• Kardeşi varsa onunla oynamak
• Ödevlerini yapmak
• Resim yapmak
• Ailesiyle beraber oyun oynamak
• Kitap okumak

Asasasaasasasas

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLMALI?

Öğretmenler sıkılmayalım diye çok etkinlik veriyor. Bazen iyi oluyor, ama çoğu zaman öğretmen istediği için yapıyorum. Onlar da bizi düşünüyor, biliyorum. Ama fikrim bu yönde.
Biraz da sürelerden bahsedelim. Haftada zorunlu olarak 15 saat ekrana bakıyorum. Akşam yarım saat televizyon seyrediyorum, etti 18,5 saat. Hafta sonu öğlen 2 saat film seyrediyorum. Etti 22,5 saat. Bir de ekrana çok bakmayın diyorlar. Ben telefona ilgi göstermediğim için bağımlı olmam. Ama şöyle yarım saatlik 3 ders yapsak fena mı olur? Lütfen beni dikkate alın…

Defne CEBECİ
Yaş 11

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu