GündemSiyaset

ÇÖZÜM, ‘KENDİ OHAL’İNİ İLAN ET’ OLMAMALIDIR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, iktidarın koronavirüs salgını ile mücadelede vatandaşların beklentilerine yanıt veremediğini söyledi. Ahmet Akın, “En başta, mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık emekçileri ayrımcılığa maruz bırakılıyor. Diğer yandan iş ve gelir güvencesi sağlanmayan insanlarımız çaresiz. İktidar vatandaşlarımızı kaderleriyle baş başa bırakmamalı” dedi.

Akın“İnsanlar çaresiz”

CHP’li Ahmet Akın, salgının giderek artış göstermesi karşısında insanların tedirginliğinin artırdığını belirterek, iktidarın aldığı önlemlerde de “geç kalındı” düşüncesinin vatandaşta hakim olduğunu ifade etti. Ahmet Akın, insanlara güven verici alınacak önlemlerle birlikte vatandaşların ekonomik kaygılarının da giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. Akın, “İş ve gelir güvencesi sağlanmayan insanlarımız çaresizler. Evde kalmak istiyor ama işe gitmek zorunda. Çünkü başka bir kazanç kapısı yok. Sürekli olarak ‘virüs bana da bulaştı mı’ sorusuyla ‘faturaları, kirayı kim ödeyecek’ sorusu arasında ikilem yaşayan insanlarımıza çözüm ‘kendi OHAL’ini ilan et’ demek olmamalıdır. İktidar vatandaşlarımızı kaderleriyle baş başa bırakamaz, bırakmamalı” dedi.

“Sağlık Emekçilerinin Hakkı”

Salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık emekçilerinin hakkını ödeyemeyeceklerini söyleyen Ahmet Akın, canları ve sağlıkları pahasına özverili bir mücadele yürüttükleri için sağlık emekçilerine minnettar olduklarını vurguladı. Ahmet Akın, “Sağlık hizmetleri bir bütündür ve sağlık emekçileri bu mücadeleyi kamu çalışanıyla, işçisiyle, sözleşmeli personeliyle omuz omuza yürütüyor. Ambulans şoföründen, hastane koridorundaki güvenlik görevlisine, hasta bakıcısından hemşiresine, doktorundan teknisyenine tüm sağlık emekçileri bir bütün olarak salgınla mücadelede toplumun sağlığı için canını dişine katarak çalışıyor. Hatta kimi zaman, ailesinin sağlığından endişelendikleri için evlerine gitmiyorlar. Koronavirüse karşı verilen savaşı, çalışanlar arasında ayrım yaparak kazanamayız. Bu nedenle 3 aylık süreçte sağlık tesislerinde çalışan tüm personele kadroları veya görevleri nedeniyle ayrım yapılmaksızın ek ödemeleri tavandan yatırılmalıdır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu