CUMHUR İTTİFAKINA NE DEDİLER?

CUMHUR İTTİFAKINA NE DEDİLER?

AK PARTİ, CHP VE MHP İL BAŞKANLARI İTTİFAKI MERHABA’YA DEĞERLENDİRDİ

‘Cumhur İttifakı’nın yankıları sürerken Balıkesir’de üç partinin il başkanı ne dedi? AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve MHP İl Başkanı Suat Par, ittifaka yönelik düşüncelerini MERHABA’ya açıkladı.

Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir ittifak modeli AK Parti ve MHP arasında gerçekleşti. “Vatan kalmazsa biz kime siyaset yapacağız” diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli Devlet Bahçeli tarafından hazırlanan ‘Cumhur İttifakı’ AK Parti’den de büyük bir destek alırken CHP bu konuya sıcak bakmadı. Peki Balıkesir’de İl Başkanları bu ittifakı nasıl değerlendirdi? AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par’ın ittifaka dair düşünceleri

MERHABA farkıyla..

DEMİRASLAN: “İTTİFAK HAYIRLI OLSUN”

AK Parti İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, “MHP ile aramızda yürütülen seçim ittifakı görüşmeleri sona erdi. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ittifakın isminin ‘Cumhur İttifakı’ olduğunu açıkladı. Seçim ittifakı için teklif, TBMM Başkanlığına sunuldu. Buna göre; Siyasi partilerin seçimlerde başka bir siyasi partiyi destekleme kararı almalarını yasaklayan hüküm kaldırıyor. Söz konusu ittifak milletimiz ve memleketimiz için hayırlı olsun inşallah” dedi.

SARI: “KOALİSYONLARDAN YAKINANLAR ŞİMDİ BİRLİKTELER”

Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ise, bu ittifakı seçim öncesi manidar bulduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Sarı, “Bu süreci sıklıkla dile getirdik. Mevcut iktidar koalisyonlardan yakınıyordu. Referandum sürecinde ‘Koalisyonları kaldıracağız’ diye bir kampanya yürüttükten sonra böyle bir ittifak yaptılar. Referandumda koalisyonları bitireceklerini söylediler. Referandumda söylenenlerle şu an uygulanan politikalar birbirine zıt. Üstelik bu ittifak, seçim sürecinden önce başladı. Bu da oldukça enteresan bir detay. Seçim barajı nedeniyle siyasi partiler yüzde 50+1 olmak üzere birbirlerinin boyunduruğu altına giriyor. Biz bunların yaşanmasını istemiyoruz. barajın sıfırlanmasını, herkesin eşit temsiliyet ile mecliste yer almasını istiyoruz. Yüzde 10 barajı siyasi partiler için büyük bir engel var. Her düşünce mecliste kendine yer bulmalı. Siyasi partilere baraj sınırı kaldırılarak, bütçeden adil bir pay almaları sağlanmalı. Mecliste herkesin kendini ve temsil ettiği halkı demokratik bir şekilde ifade edebilmesi oldukça önemli. Bugünkü koalisyon zıt zorlayıcı ve dayatmacı bir anlayışa sürükleniyor. Biz bu nedenle barajın sıfırlanması ve herkesin kendini özgürce temsil edildiği bir siyaset arzu ediyoruz. Misak-ı milli sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımız mecliste temsil edilmeli” diye konuştu.

PAR: “GELECEK DİREKTİFLERİ UYGULAYACAĞIZ”

“Cumhur ittifakı” yapan MHP’nin Balıkesir İl Başkanı Suat Par, yapılan ittifak ile alakalı genel merkezden gelecek talimatlar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Suat Par, “Cumhur ittifakı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayıyla meclise sunulan bir teklif. Bu ittifakın son şekli de verildi. Biz de bu ittifak doğrultusunda Genel Başkanımızdan gelecek olan direktifler doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.