Gündem

Cumhurbaşkanı Cumhurun Başkanı Ve Baş Temsilcisidir

Cumhurbaşkanı Cumhurun Başkanı Ve Baş Temsilcisidir

 

          Bir ülkenin baş tacıdır, o ülke vatandaşının oylarıyla seçilen padişahıdır cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı ki cumhuru yani halkı temsil eder her daim. Köyün sorumlusu muhtarsa, ilçenin sorumlusu kaymakamsa, ilin sorumlusu valiyse, ülkenin ve hepsinin sorumlusu da cumhurbaşkanıdır. Halk adamıdır onlar, aslında içimizden biridir. Her biri egosundan, makam sevdasından, koltuk aşkından, riyakârlıktan, enaniyetten arınmışlarsa böyle harika devlet adamlarını yeniden seçip de başa getirmeniz tüm ülkeye hayırlıdır. Böyle yiğitler doğuran analara da helâl olsun. Ana vardır ki it doğurur ve oğlu dağa çıkıp terör olur, öyle mübarek analar vardır ki bir yiğit doğurur da vatanına faydalı bir devlet adam olur. Er meydanında tatlılıkla insanoğluna tebessüm vurur böyle yürekler.

Milletvekillerinin ceylan derisinden kırmızı koltuklarda oturması kimilerini kıskandırır. Ama her makamı hak eden bir milletin vekili varsa, cumhurbaşkanının sağ kolu olan dava adamlarımız varsa onlara katiyen çamur atılmamalı. Cumhurbaşkanı demek, cumhurun yani halkın başı ve gözü demektir. Hayatî derecede bir organdır, saygı duyulması gereken baş meslektir. Sabaha dek ülke sorunları adına kafa yormak, asgari ücretli ailelere dair projeler üretmek, üniversite mezunu işsiz gençlerimize yeni iş kapıları açmak, nüfus artışını kontrol altına almak, ülkemiz sınırlarını düşmanlardan korumak, içimizde yaşayan terör örgütleriyle mücadele etmek, bilim ve kültür bazında yükselişler yaratmak ve daha birçok güzel konular için çırpınmak cumhurbaşkanının zihninde şekillenir.

Bilmeden ve dinlemeden ön yargıda bulunduğumuz, vatan uğruna şehit düşen askerlerimiz için kendi evlâdı içten üzüntü duyan o güzel devlet adamlarımız güzel işler için çalışmaktadır. Erkek ya da kadın olsun her cumhurbaşkanı ve siyasetçimiz için bütün ülkelerin yöneticilerine saygı duymalı herkes. Cumhurbaşkanı adayı olabilmek bile cesaret ister. Devletimizin, halkımızın başkanı ve başbakanın üst derece makamı olan bu güzel mesleğin temsilcilerini içten kutluyorum. Hangi hükümet dönemi olursa olsun bugün hayatta olmayan eski cumhurbaşkanlarımızın isimlerini saygıyla anıyoruz. 2000’li yıllar itibariyle güzel Türkiye’m için çabalayan ve hâlen hayatta olan eski cumhurbaşkanlarımızı ve şu an görev yapan cumhurbaşkanımızı da sevgiyle kucaklıyoruz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu