GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnafa Yönelik Pandemi Desteklerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnafa Yönelik Pandemi Desteklerini Açıkladı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından covid-19 pandemisi sebebi ile esnaflara yönelik uygulanacak destekler kapsamında açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada covid-19 pandemisi sebebi ile esnaflara yönelik bir takım desteklerde bulunacağını açıkladı. Çeşitli başlıklarda uygulanacak destekleri açıklayan ve milletin tüm fertlerinin büyük fedakarlığıyla uygulanan kısıtlamaların ve diğer tedbirlerin olumlu etkilerini görmeye başladıklarını ifade eden Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan bazıları şöyle:

KİRALAMA KDV İNDİRİMİ 1 HAZİRA’A KADAR DEVAM

“Yüzde 18’den yüzde 8’e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. İstatistiklerle ilgili yöntem değişiklikleri uluslararası uygulamalar çerçevesinde yapılmıştır.

ESNAF DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Yıl sonuna kadar yüzde 20’den 10’a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran’a kadar uzatıyoruz. Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran’a kadar uzattık. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız. Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu