GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “GİRESUN VERGİ MÜKELLEFLERİMİZİ MÜCBİR SEBEP HALİ KAPSAMINA ALIYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmasında Giresun’da meydana gelen afet sonrası, vergi mükellefi vatandaşlar için mücbir sebep hali kapsamında yapılan düzenlemeleri açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, başta Giresun olmak üzere Karadeniz’in bazı diğer illerinde de görülen afette hayatlarını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başladı. Yaşanan afet sonrası zor duruma düşen vatandaşlar için yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Giresun’daki vergi mükelleflerimizi, 22 Ağustos 2020’den 30 Kasım 2020 tarihine kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz. Bu tarihler arasında verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin süresini 15 Aralık 2020’ye, yine bu bildirimlere istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme süresini de 31 Aralık 2020’ye kadar uzatıyoruz. 22 Ağustos tarihi öncesinde tahakkuk etmiş olup vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan ya da resen veya idarece tarh edilen her türlü vergi, ceza, geçici veya gecikme faizinin ödeme sürelerini de 31 Aralık 2020’ye erteliyoruz. Sigortalıların mücbir sebep dönemine ilişkin prime esas kazanç ve hizmet bilgilerinin muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile bildirilmesinin zorunlu olması durumunda, bu beyannamelerin vergi kesintilerine ilişkin kısmının beyan ve sürelerini de uzatıyoruz. 2020 yılı 3’üncü geçici vergi dönemine ilişkin geçici vergi beyannamelerinin de alınmamasını kararlaştırdık. Yine mücbir sebep hali kapsamındaki amme borçlularından 29 Ocak 2021 tarihine kadar başvuruda bulunanların, her türlü amme alacaklarını faizsiz bir şekilde 24 ay süreyle erteliyoruz. Açıklamalarında bulundu.

Kayıplar Hemen Telafi Edilecek Sözü Verildi

Bölgede görülen ağır kent tahribatı için de Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Hasar tespit çalışmalarının ardından hemen temizleme ve yeniden inşa faaliyetlerine başlayacağız. Gerek altyapıda gerek ev ve iş yeri gibi yerlerde gerekse üretim alanlarında ortaya çıkan kayıpları en kısa sürede telafi edeceğiz. “sözünü verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşmalarına Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz, Avrupa Birliği Ülkeleri’nin Türkiye’ye karşı olan tutumları hakkında değerlendirmelerde bulunarak ve Koronavirüs tedbirleri hakkında uyarılar yaparak devam etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu