GündemEğitimTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her Yıl Bütçeden En Büyük Payı Eğitime Tahsis Ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her Yıl Bütçeden En Büyük Payı Eğitime Tahsis Ettik

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göreve geldiğimizde ülkeyi üzerinde yükselteceğimiz 4 sütunun ilkini eğitim, diğerlerini de sağlık, emniyet ve adalet olarak belirlemiştik. Şartlar ne olursa olsun eğitim konusundaki önceliğimizden asla taviz vermedik.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’ndeki 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış programında yaptığı konuşmada, 81 ilin tamamında tatilin ardından okulları ve öğretmenleri ile buluşmanın heyecanını yaşayan tüm öğrencilere selamlarını gönderdiğini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, yeni dönemin açılış törenini Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiğini anlatarak, bu vesile ile okula ismini veren bayrak şairi, fikir ve aksiyon adamı Arif Nihat Asya’ya Allah’tan rahmet diledi.

“Şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum”

Bu ulvi ideal uğrunda öğretmenlerin de gereken çabayı, fedakarlığı göstereceklerine yürekten inandığını ifade eden Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olarak öğretmenlerle birlikte ülkenin dört bir yanındaki eğitim neferlerinin tamamına hizmetleri, gayretleri, sabırları için ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi gencecik yaşta terör örgütleri tarafından bizlerden koparılan şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu