Dünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sessiz Kalmayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Filistinli kardeşlerin tek başlarına direnirken sessiz kalmamanın önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sessiz Kalmayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Filistinli kardeşlerin tek başlarına direnirken sessiz kalmamanın önemine vurgu yaptı. Erdoğan’ın konuşması, Bahçelievler’deki bir otelde gerçekleşen konferansta yapıldı. Konuşmasında, kalbi Kudüs ve Filistin için atan parlamenterleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, katılımcılara selam gönderdi.

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu’nun önemine değinen Erdoğan, Türkiye-Filistin Dostluk Grubu himayesinde 34 ülkeden 157 üye ile başlayan girişimin bugün 2 bin üyeye ulaştığını belirtti. Erdoğan, Müslümanların hak, hukuk ve adaleti savunmanın zor olduğu günlerden geçildiğini dile getirirken, Mescid-i Aksa’nın mahremiyetinin giderek ihlal edildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sessiz Kalmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sessiz Kalmayacağız’

Kudüs’ün kadim kimliğinin İsrail tarafından tehdit edildiğini vurgulayan Erdoğan, Filistin’de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve ecdadın izinden gitmeye devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, Kudüs’ün sadece bir kıblemiz olmadığını, aynı zamanda peygamberlerin emaneti olduğunu ve kalpten gelen Kudüs sevgisinin hiçbir güç tarafından silinemeyeceğini ifade etti.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu