GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzlaşı Sağlanırsa yasama yılı bitmeden yeni anayasayı neticeye ulaştırabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzlaşı Sağlanırsa yasama yılı bitmeden yeni anayasayı neticeye ulaştırabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz.” dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Yaklaşık 2,5 aylık aradan sonra gazi Meclis çatısı altında milletvekilleriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, “Geçtiğimiz yasama döneminde gerçekten çok çalıştınız, çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiniz. Yaz aylarında şehirlerinizde teşkilatlarımızla birlikte yürüttüğünüz çalışmaları da yakından takip ettim. İnşallah bundan sonra hem Meclis’te hem de şehirlerinizde aynı gayretle yolunuza devam edeceğinize inanıyorum.” diye konuştu.

“İlk sivil anayasa hazırlama teklifimizde samimiyiz”

Meclis’in, milli mücadeleyi zafere taşıdığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ” İnşallah bu Meclis, Türkiye’nin milli iradenin temsilcileri eliyle yapılan ilk anayasasını hayata geçirme şerefine de nail olacaktır. Biz, Türkiye’nin gündemine getirdiğimiz, ülkemizin ilk sivil anayasasını hazırlama teklifimizde gerçekten samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Meclis’teki diğer partilerden de kendi hazırlıklarını en kısa sürede kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz. Şayet diğer partilerin anayasa teklifleri ile kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz. Tabii bunun için öncelikle diğer partilerin anayasa tekliflerini kamuoyuna açıklamaları gerekiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu