GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama: ‘’Türkiye’nin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama: ‘’Türkiye’nin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz’’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye’nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) tarihi salonunda düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni’ne katıldı.

Konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülleri sayesinde ülkenin kültür ve sanat iklimine katkı sunan kurum, kuruluş ve sanatçılarına şükran borcunu bir nebze de olsa ödeme imkanı bulduklarını söyledi.

Şimdiye kadar adlarını ülke tarihine, edebiyat dünyasına ve milletin gönlüne yazdıran değerlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir kısmı ebediyete irtihal eden ve artık aramızda bulunmayan tüm kültür sanat erbabımızı burada bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Onlar fani dünya yolculuklarını tamamlamış olsalar bile eserleriyle hizmetleriyle kitaplarıyla geride bıraktıkları silinmez. Bizlerle yaşamaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu