GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkkan Tepkisi: Vekilliğine De Son Verilmelidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkkan Tepkisi: Vekilliğine De Son Verilmelidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfretmesine sert tepki göstererek, “Partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken sadece görevden almak değil, onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor” dedi

‘Asla kabul edemeyiz’

Katılımcılardan bir arzusu olduğunu dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “İYİ Parti’den malum bir kişinin, üstelik bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. Buna, AK Parti teşkilatı olarak durmadan, duraksamadan gereken dersi vermemiz gerekiyor. AK Parti teşkilatının yanı sıra bütün milletimizin bu ahlaksız, müptezel adama gereken dersi vermesi lazım.

Durmadan, duraksamadan vermesi lazım. Bizim değerlerimizde şehidin yeri farklıdır, kadınların yeri çok çok farklıdır. Kalkıp da bir şehidimizin yakınına, bacısına bu şekilde küfretmeyi değerlerimiz itibariyle asla kabul edemeyiz. Tabi onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa, bu demektir ki o da ona iştirak ediyor.”

Erdoğan, “Bunlara gereken dersi, gereken cevabı millet olarak hep beraber vermemiz lazım. Peki nasıl vereceğiz? İşte burada 2023, bizim için çok çok önemli. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Parlamento’da yeri olamaz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın küfür ettiği şehit ailesinden Ahmet Gümren ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede, “Bizim şehitlerimize, şehitlerimizin bacılarına bunlar en ufak bir hakarette bulunamazlar, bunların alnını karışlarız. Bu adamın bu Parlamento’da yeri olamaz. Biz gereken neyse onu yapacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu