Kamil AKYÜREK

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BALIKESİR İLE İLGİLİ ZİYARETİNİN SATIR ARALARI

Ankara kulislerinden aldığımız bilgiler ve burada yaptığı konuşmalara göre Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir Ziyaretinin birbiriyle ilintili iki önemli amacı olduğunu söyleyebiliriz.

Birincisi A. Edip Uğur’un istifa sürecindeki tavrı ve istifa şekli ile ortaya çıkabilecek bir bölünmüşlüğü engelleyip Ak Parti’nin bir gönüller ordusu olduğunu hatırlatmak.

İkincisinin ise adeta aynı dili kullanarak, sık sık GÖNÜLLER YAPMAYA geldik diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na ve İl Başkanı Hasan Demiraslan’a direkt destek vermek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle genişletilmiş il divan toplantısı öncesi toplanan kalabalığa yaptığı hitabında Zekai Kafaoğlu ile ilgili ‘Zekai Kardeşim” göndermesi ardından salonda yaptığı konuşmada ki satır araları oldukça dikkat çekiciydi.

Bir diğer ayrıntı Cumhurbaşkanı’nın salon dışında ki vatandaşların ve salonda ki partililerin oluşturduğu heyecandan oldukça keyif alması idi. Hitabı esnasında memnuniyetini esprili göndermelerle hissettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kadro değişimleri ile ilgili kararı sonrasında ortaya çıkan tabloyu beğendiği tahmininde bulunmak, zannımca çok rahat bir şekilde doğru bir tahmin olarak değerlendirilebilir.

Önemli olan bir diğer ayrıntı da Balıkesir Ak Parti teşkilat ve yerel yönetimlerinin bu değişim süreci ve öncesinde yaşanan gerilimden uzak bir duruş sergileyerek belki de uzun bir dönemdir parti içinde sağlanamayan huzur ve birlikteliği sergileyebilmesi oldu. Örneğin; kuşların bedelli kuru gürültüsünden oluşan samimiyetsiz bağırtıları yerine, Ak Gençlerin gönüllü, çalışılmamış ama duygudaş ve doğal sesleri çok daha dikkat çekiciydi. Çok kısa sürede bu ortamı sağlayan Kafaoğlu-Demiraslan ikilisinin iyi iş çıkardığını göz ardı edip burada bahsetmemek onlara da haksızlık olur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak dikkatimi çeken satır aralarından bazılarını da sizler paylaşmak istiyorum.

İşte o satır araları;

“Kadrolarımızı yenilirken vefayı, sevgiyi, saygıyı elden bırakmayacağız”

“Bütün İlçelerle birlikte hareket edin”  mesajı ile herkesi kucaklayın göndermesi

“Gönüller yapmaya devam edin, devam edelim” mesajı ile Zekai Kafaoğluna destek

“Tevazu, tevazu, tevazu” mesajı ile kibirden kaçının

“Yarış başladı” mesajı ile seçim için son 6 ayı beklemeyin çalışın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu