GündemTürkiye Gündemi

“Cumhurbaşkanımız Bu Konuyu Yakından Takip Ediyor”

“Cumhurbaşkanımız Bu Konuyu Yakından Takip Ediyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum basın açıklamasında bulunarak görüşülen konulara ilişkin basını bilgilendirerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

BASININ SORULARINI YANITLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Balıkesir’de çeşitli incelemeler yapmak için il merkezine geldi. Bakan Kurum Balıkesir ziyaretinde kentteki birçok noktada incelemeler gerçekleştirerek İl Protokolü ve AK Partili Balıkesir Milletvekilleri ile istişarelerde bulunulan il koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan koordinasyon toplantısının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum basın açıklamasında bulunarak görüşülen konulara ilişkin basını bilgilendirerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Kurum, Büyükşehir Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in, şehrin ortasından geçerek kenti ikiye bölen tren yoluna ilişkin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından maliyet yüksekliği nedeni ile soğuk baktığını hatırlatarak, ne gibi düzenlemelerin Balıkesir’i beklediğini sorması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şöyle kaydetti:

TREN GARI DEĞERLENDİRİLDİ

“Tren garı ile ilgili olarak şehrin içinde şehrin çeperine taşınması ile ilgili bir planlama yapıyoruz. Yani biz oradaki tescilli binaları da vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde, kültürel değerler olarak koruyacağız. Hiçbir şekilde orada bir rant projesi olarak, bölgede değer artışı yaşanacak bir proje olarak görmüyoruz ve bu kapsamda projelendiriyoruz. Bununla ilgili zaten gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerek Valimiz ilgili süreci yürütüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu yakından takip ediyor.

“ÇEVRE YOLU DA ŞEHRİN DIŞINA ALINACAK”

Şehrin içinden biliyorsunuz çevre yolu da geçiyor. Şehirlerarası yol şehrin içinden geçiyor buna ilişkin ilk adım olarak çevre yolu inşaatı tamamlandı ve şehrin içindeki o trafik yükü şehrin dışına alınacak. Sonrasında tren yolu ve çevresini içerecek projeyi Ulaştırma Bakanlığımız ile yürütürüz. Tabi süreç içerisinde olacak şeyler bunlar. Yani bu alınacak, ama bugün ama yarın alınacak. Biz alınacak şekli ile istişare ediyoruz, o çerçevede gerçekleştiriyoruz. Alınmasına müteakipte burası Balıkesirli vatandaşlarımıza bir yaşam alanı olarak sunulacak. Ulaştırma Bakanlığımızda bunun planlamasını yapıyorlar biz de kalkacakmış gibi bu plana göre planlamalarımızı yapıyoruz.

“FAHRİ BALIKESİRLİ OLMAKTAN ONUR DUYARIM”

Yapılan basın açıklamasında Büyükşehir Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in Bakan Kurum’a fahri Balıkesirli bir bakanımız olarak diye hitap etmesi üzerine Bakan Kurum “Çok teşekkür ediyorum, fahri Balıkesirli olmaktan Onur duyarım. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu