TeknolojiGündemSiyaset

Cumhurbaşkanlığı’ndan Momo’ya karşı 8 önlem

Çocukların korkulu rüyası haline gelen ‘Momo’ oyununa karşı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı çocukları intihara sürükleyen oyun hakkında “Momo: Dijital İstismar Girişimi” başlıklı 8 maddelik bir uyarı açıkladı.

Çocuklar için son dönemin dijital ortamdaki en büyük tehlikelerinden biri olan ‘Momo’ oyunu için, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 8 maddelik önlem açıkladı.

Ofis, son dönem gündemde olan oyuna ilişkin, “Momo: Dijital İstismar Girişimi” bilgilendirmesinde şu 8 öneriye yer verdi:

1- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Özellikle video içerili sitelerde bulunan hassas içerik filtrelerini aktif edin. Teslim ettiğiniz cihazların tümünde bu filtrelerin açık olmasına dikkat edin.

2- Tanımadığını kişilerden ve özellikle Japonya (+81), Kolombiya (+52) ve Meksika (+57) ülkelerinden gelen mesaj isteklerini kabul etmeyin. Çocuklarınızı bu mesajlar hakkında bilgilendirin.

3- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Sık kullanılan sosyal medya platformlarında tanımadıkları kişiler ve anonim hesaplar ile iletişimde olmasını engelleyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu