GündemSiyaset

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 95 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95. Yıl dönümü nedeniyle CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından Altan Öymen ve Aytuğ Atıcı’nın katılımlarıyla Panel düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95. Yılı nedeniyle ‘Kuruluşunun 95. Yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ adlı panel düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Yılı nedeiyle panel toplu pasta kesimi ile başladı. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Balıkesir Hizmet Binasında dün gerçekleşen panelin moderatörlüğünü CHP Balıkesir İl Yönetiminden Melih Bağcı yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Önceki Dönem Genel Başkanı Altan Öymen ve CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aytuğ Atıcı’nın konuşmacı olarak yer aldıkları panelde Cumhuriyet Halk Partisi Önceki Dönem Genel Başkanı Altan Öymen, CHP’nin asıl kuruluş tarihinin Sivas Kongresi ile başladığını belirtti. Düzenlenen panele Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar, SMMMO Balıkesir Şube Başkanı Metin Yalçın ve partililer katıldı.

ÖYMEN ‘’CHP’NİN KURULUŞU SİVAS KONGRESİ İLE BAŞLAR’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin aslında Sivas Kongresi’nden itibaren kurulduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Önceki Dönem Genel Başkanı Altan Öymen, ‘’İşgal güçlerine karşı Atatürk ve çevresindekiler Sivas Kongresi’nde toplandılar. Sonra revizyon başladı. Her tülü mücadele her alanda verildi. Sonra da Cumhuriyete giden yollar açıldı. Cumhuriyeti de ortaya koyan dört önemli aşama vardı. Bunlardan birincisi ‘Kurtuluş. İkincisi ‘Kuruluş’ üçüncü ‘Kalkınma’ ve dördüncüsü de ‘Koruma’ ondan sonra 4K1 K dediğimiz olay ortaya çıkıyor. Kurtuluş Savaşı ile birlikte kurtuluş da başlatılmış oldu. Kuruluş ise mektep sıraları ve bir kürsüden baret olan bir salonda Atatürk kurtuluşu düzenlemeye çalışırken bir yandan da kuruluşu hedeflemişti. CHP’nin kurulduğu tarih 1923 gibi görünse de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içinde daha sonra yaptığı yoruma göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin asıl kuruluşu Sivas Kongresi ile olmuştur’’ ifadelerini kullandı.

ATICI ‘BÜYÜK ÇINAR YENİ FİLİZLERİYLE 95 YALŞINDA’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Aytuğ Atıcı, ‘’Cumhuriyetin ve demokrasinin yılmaz savunucusu, büyük çınar yeni filizleriyle 95 yaşında. Biz de tarihimizle gurur duyduğumuz partimizin 95. Yılında CHP Balıkesir Teşkilatımız ile birlikte olmaktan ve partimizin tarihini konuşmaktan mutluluk duyuyoruz’’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu