Gündemİlçe Haberleri

Cunda Ve Ayvalık İskeleleri Kıyı Tesisi İşletme İzin Belgesi Aldı

Cunda Ve Ayvalık İskeleleri Kıyı Tesisi İşletme İzin Belgesi Aldı

Ayvalık Belediyesi  seçimden hemen sonra fiziki düzenlemeler ve yapısal çalışmalarla iskelelerin can, mal ve yangın emniyeti bakımından  bakanlık standartları düzeyine getirdi.

BAKANLIK STANDARTINA GETİRİLDİ

Ayvalık  Belediye Başkanı Mesut Ergin  “Cunda ve Ayvalık arasında yıllardır yolcu taşımacılığı yapan deniz motorları, ulaştırma bakanlığının yasal düzenlemeleri çerçevesinde alınmayan işletme izin belgeleri nedeniyle  kullanılamama tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. ”dedi. Ayvalık Belediyesi  seçimden hemen sonra fiziki düzenlemeler ve yapısal çalışmalarla, iskelelerin can-mal ve yangın emniyeti bakımından  bakanlık standartları düzeyine getirdi.

YASAL KULLANIMA AÇTI

Geçen yıl tamamlanan düzenlemeler sayesinde Kaymakamlık üzerinden alınan geçici izin belgesi ile geçen yıl motorların bahsi geçen iskelelerden kullanımı sağlanırken, bu sene kullanım mümkün olmadı. Bu duruma mahal vermemek adına başvurusunu Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü olarak yapan Ayvalık Belediyesi Kıyı Tesisleri İşletme İzin belgesini alarak, yasal olarak iskeleleri kullanıma açtı.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İLE İŞLETİLECEK

Ayvalık’ta kıyı tesisi işletme izin belgesi sadece Setur Marina ve Gümrük Limanında varken , Cunda ve Ayvalık iskeleleri de işletme izin belgesi sayesinde  (yasal olarak gereken düzenlemelerde yapıldığı için)  artık Belediye bünyesinde can ve mal güvenliği ile işletilebilecek. Ayvalık Belediyesi ayrıca  mavi kart ile tekneler için atık sahasının oluşturulabileceği , denizlere kaçak olarak boşaltmak zorunda kalan tekneler için atıklarını depolayabilecekleri , denizlerin temiz kalmasına sebep olacak uygulama adına Ayvalık’a iki iskele  kazandırdı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu