GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıKöşe YazılarıNursima AKYÜREKSağlık

Daha İyi Bir Uyku İçin İpuçları

Daha İyi Bir Uyku İçin İpuçları : Uyumadan önce aklınızdaki düşünceler yüzünden uyuyamıyor musunuz? İyi uyku alışkanlıkları, iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olabilir.

 

Daha İyi Bir Uyku İçin İpuçları

Giphy 10

Uyku sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız derin bir nefes alın:

  • Odanızı temiz tutun
  • Zihninizdeki düşüncelerin akmasına izin verin

 

Giphy 1 3

  • Tutarlı olun.
  • Hafta sonları dâhil olmak üzere her gece aynı saatte yatın.

 

Giphy 2 1

  • Yatak odanızın sessiz, karanlık ve rahat bir sıcaklıkta olduğundan emin olun.
  • Yatak odasından elektronik cihazları çıkarın.
  • Yatmadan önce kafein ve alkolden kaçının

 

Giphy 3 1

Ayrıca bunları yapmak iyi bir uyku almanıza yardım edebilir: Biraz egzersiz yaptıktan sonra uyumanız iyi bir uyku almanıza yardımcı olacaktır. Gün boyunca fiziksel olarak aktif olmak, geceleri daha kolay uykuya dalmanıza yardımcı olur.

 

Bilim Uyku Hakkında Ne Diyor?

Uyku için en fazla sekiz saat ayırın. Sağlıklı bir yetişkin için önerilen uyku süresi en az yedi saattir. Çoğu insanın iyi bir şekilde dinlenmesi için sekiz saatten fazla yatakta yatması gerekmez.

Hafta sonları da dahil olmak üzere her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkın. Tutarlı olmak, vücudunuzun uyku-uyanıklık döngüsünü güçlendirir. Yattıktan sonra yaklaşık 20 dakika içinde uyuyamazsanız, yatak odanızdan çıkın ve rahatlatıcı bir şeyler yapın. Sakinleştirici müzik okuyun veya dinleyin. Yorgun olduğunuzda yatağa geri dönün. Gerektiği kadar tekrarlayın, ancak uyku programınızı ve uyanma saatinizi korumaya devam edin.

Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin

Aç veya tok yatmayın. Özellikle, yatmadan birkaç saat önce ağır veya büyük yemeklerden kaçının. Rahatsızlık sizi ayakta tutar.

 

Endişeleri yöneten siz olun!

Endişelerinizi veya endişelerinizi yatmadan önce çözmeye çalışın. Aklından geçenleri not al ve yarın için bir kenara bırakın. Stres yönetimi yardımcı olabilir. Organize olmak, öncelikleri belirlemek ve görevleri devretmek gibi temel bilgilerle başlayın.

S 27

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu