GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Dal Ve Kökleri Dekoratif Işık Sistemlerine Dönüştürüyor

Dal Ve Kökleri Dekoratif Işık Sistemlerine Dönüştürüyor

 

Balıkesir’de emekli Funda Zektaş, ağaç dalları ve köklerini evinden kurduğu atölyede adeta sanata dönüştürüyor.

 

Dal Ve Kokleri Dekoratif Isik Sistemlerine Donusturuyor 01

Zektaş, 26 yıllık devlet memurluğunun ardından, el emeği ile dekoratif aydınlatma sistemleri üretiyor. Ayrıca, Zektaş’ın ürettiği ürünler de özellikle vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Üstelik, Zektaş doğadan topladığı dal ve kök parçalarını, doğal halleriyle işleyip aydınlatma sistemlerine dönüştürüyor.

Zektaş, 5 yıldır evinin bahçesinde kurduğu küçük bir atölyede sanatını yaptığını ifade etti. Ayrıca, bu işe emekli olduktan sonra hobi olarak başladığını da ifade etti.

 

Dal Ve Kokleri Dekoratif Isik Sistemlerine Donusturuyor 02

51 yaşındaki Funda Zektaş açıklamasında şunları kaydetti;

“Tabiatta yaptığım doğa yürüyüşleri esnasında başladı bu heyecan. Deniz kenarında, kumsalda yaptığım yürüyüşlerde elde ettiğim kök parçaları, ağaç parçaları beni kendine çekti. Bunların her birinin ayrı böyle bir figürü andırıyor olması veya işte dekoratif anlamda son derece estetik görünüyor olması beni kendine çekti. Açıkçası orada başladı o heyecan. İstedim ki bunların içerisinde bir işlevsel bir özellik yerleştirelim daha ilgi çekici daha dikkat çekici ya da daha esprili olsun o da en şık şey her mekanda kullanılan aydınlatma geldi aklıma. 5 yıldır bu işin içerisindeyim ve devam ediyorum her geçen gün de aynı heyecanlı devam etmekteyim. “diye konuştu.

Pandemi döneminde kendine bol bol zaman ayırdığını da söyleyen Zektaş; “Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. O yüzden benim birçok insana tavsiyemdir. Neye yetenekleri varsa ne yapabiliyorlar ya da imkan olarak ellerinde imkanları neyse onunla bir şeyler yapmaya uğraşsınlar.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu