GündemTürkiye Gündemi

DANA DELİ DEĞİL!

Türkiye’ye girdiği iddia edilen BSE hastalıklı etlere açıklama geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada bazı basın organlarında çıkan “Deli dana yedirmişler” haberinin doğru olmadığını ifade edildi.

KIRMIZI ET’E İFTİRA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada “Ülkemize sığır eti ithalatı, ilgili uluslararası düzenlemeler çerçevesinde hazırlanan ulusal mevzuatımız göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. İthalat uygulamasında; kesim öncesi, kesim sırası ve kesim sonrası bütün süreçler, Bakanlığımızca görevlendirilen veteriner hekimler kontrolünde gerçekleştirilmektedir. Bu hekimlerimizin gözetiminde elde edilen etler, iki ülke arasında anlaşma sağlanan ve o ülkenin yetkili otoritesi tarafından onaylanan veteriner sağlık sertifikası eşliğinde ülkemize sevk edilmektedir.

GERÇEKLE ALAKASI YOK

Polonya’daki bazı firmaların birbirlerini şikâyeti üzerine yürütülmüş bir soruşturmadan yola çıkılarak ülkemize deli dana hastalığı olan etlerin girdiğini iddia etmek gerçeklerle bağdaşmamaktadır. İthal edilen söz konusu etlerle ilgili kafalarda şüpheler uyandıracak ve kamuoyunu yanıltacak şekilde ortaya atılan iddialara halkımızın itibar etmemesi önem taşımaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu