Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Darbeyi Yedim Gözüm Açıldı

Darbeyi Yedim Gözüm Açıldı

 

Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, düzenlediği basın toplantısında yaşanan bazı olaylar hakkında çarpıcı cümleler kullandı. Arslan, Belediye personeli ve görevden alınan başkan yardımcıları ile ilgili olarak “suistimal ve ihmal söz konusu” dedi.

 

Duruşumuzdan Taviz Vermeyeceğiz

Arslan, “Bize kafa atıp yaralayabilirler. Ancak, duruşumuzdan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi. Ayrıca basında yer alan bazı haberleri eleştiren Arslan, “Geçmişte yaşananları hatırlarsınız. Her türlü saldırı ile karşı karşıyayız. Gerçek olmayan şeyleri basının yazmasını istemiyoruz. Eleştirin, ancak eleştiriler işin özü olmalı. Algı yönetme ve karalama olmamalı “şeklinde konuştu.

Dezenformasyona Özel Dikkat Çekti

Belediye ile ilgili herkese eşit mesafede olduğunu belirten Başkan Arslan, “daha fazla kazanç adına yazılan gerçek dışı yazılar yazmayın” ifadesiyle dezenformasyon kirliliğine dikkat çekti. Arslan, Edremit halkı yapılan saldırıya ciddi bir yaklaşım gösterdi. Saldırı ile ilgili gerekli işlemleri yaptık. Açığa alınanlar ve görev değişiklikleri oldu. Ayrıca, idari işlemler gerçekleşti.

 

Dsc 0017

 

Benim Zenginleşme Derdim Hiç Olmadı

Arslan, suiistimale ve kişisel çıkarlara yer vermem. Üstelik benim zenginleşme derdim hiç olmadı. Görevim hizmet ve bu konuda kişisel çıkar uğruna kimseye çıkar sağlanmasına müsaade etmem. İki arkadaşımızla Pazar günü görüştüm. Bu arabaları durdurun ve ne kadar çalıştı ise bu araçların çalışma karşılığını bu arkadaştan kesin dedim. Belediyede çalışan ilgili birimlere sorduğunda kimse bilmiyor? Soruşturma sonrası bir belediye başkan yardımcısından talimat alındığı söylendi. Bende yetkimi kullandım. Ben belediye başkanıyım bu bir yasal yetkidir kimse ile bu konuyu tartışmam. Kimse ayrıcalıklı değil. Uymayanlar gider. Gitmeye de devam edecek” şeklinde konuştu.

Sorumluluğum Edremit Halkına Karşı

Hasan Arslan, belediye de göreve geldikten sonra ekip konusunda titiz olduklarını, ancak yaşanan son hadisenin, kurumsal disiplinden uzak olduğunun altını çizdi. Arslan, “şahsıma bazı eleştiriler yapıldı. Hatta başkan sen misin? Diyenler oldu. ‘Masaya yumruğunu vur artık’ diyenler oldu. Ancak benim asıl sorumluluğum Edremit halkıdır” dedi.

Kimsenin Mesaiye Geç Gelme Lüksü Yok

Edremit Belediye personelinin, müdürünün işe geç gelme lüksü yok diyen Arslan, “Bugün itibariyle yeni bir dönem başlamıştır. Saldırı hiç içime sinmedi. Ancak, işin altından ihmal ve suikast çıktı. Maalesef, bu da bizim belediyemizdeki ilgili arkadaşlardan geldi. Çok iyi inceledik hepsi kamera kayıtlarında. Kameralarda kucaklaştığı görülüyor ama adam, o kişiyi tanımıyorum diyor. Böyle olaylara müsaade etmeyeceğiz. Bu bir güç oldu, şans oldu bizim için. Ancak, artık iyi niyetlilik yok. Bir sistem gerekli ve kamuda işler sadece iyi niyete bırakılamaz” dedi

 

Dsc 0001

 

Kimseye Siyasi Düşmanlığım Yok

Açıklamanın devamında Arslan, “Benim partim Cumhuriyet Halk Partisi. Ayrıca, görevim kamu yararı bu genel başkanımızın sözlerinde de var. Vatandaşımızın hak hukukunu yemeyenlerle çalışacağız. Bir arkadaşımız 657 ile çalışıyor ve bir kamuoyu açıklaması yapıyor ki, bu bir suç” dedi. Ayrıca Arslan Nevin Sayman ile ilgili dedikodulara gönderme yaparak, “Nevin benim düşmanım olabilir mi? Siyasi düşmanlık deniyor. Böyle olabilir mi?” dedi.

“İş ve Kurumsal Disiplin Olmayınca İllallah Dedirtti”

Genel başkanımız diyor ki; Liyakat. Bizim bazı arkadaşlarla siyasi bir işimiz olmaz. Herkes aday olabilir, görüşmeler yapabilir. Peki, ben hiç bir ağır söz söyledim mi? Bu arkadaşlarla ilgili çok şey söylendi ve ben bu arkadaşımın hep ardında durdum. Sen devrimci militan olabilirsin. Ancak mesai saatleri içinde makamında görevinde ol. Bir rahatsızlık geçirdi. Sonra geldi yazı işlerini verdim. Saatinde gel mesai saatinde dışarı çıkma dedim. Ancak illallah ettirdi, arkadaşın mesai, iş, kurumsal disiplini yok. Liyakatsiz olduğu için görevden alındı. . Ama ‘Nevin, Ensar Aytekin’e yakınmış’ diye görevden aldığım dedikodusu var. Halbuki görevden alınması kamu yararıdır. Başkan yardımcısı oluyorsunuz ve hiç mesai yapmıyorsunuz. Nerede yemek, doğum günü, açılış var orada Artık Güçlüyüm İş Yapmayanla Yürümeyeceğim.

Arslan, “Ben artık güçlüyüm ve iş yapmayanla yürümeyeceğim. Bu saatten sonra müdür olsun, isterse babamın oğlu olsun, aldığı parayı hak etmeyen gider. Personel ile muhatap olmayın, özel kalem müdürümle her zaman görüşebilirsiniz” dedi

Aday Olanların Önünü Kesmem Söz Konusu Olamaz

Arslan, “Disiplinsizlik neyle ortaya çıktı. Adaylıkla ilgili konuşulan konular var. Ben partimin doğal adayıyım. Daha fazla aday da olabilir. Ancak, onların önünü keseyim diye bir şey yapmam. Kim olursa da o kişiyle devam edilir. Bunu Israrla dile getiriyorum. Ne var ki, yine de bazı haberler oluyor. Her partide çekişmeler olabilir. Bu yapılanlar adaylık düşüncesiyle yapılmazsa herkes çalışabilir. Ben CHP belediye başkanıyım. Herkesin belediye başkanıyım ve bu anlayışla çalışıyorum” dedi

 

Dsc 0011 1

 

657’li Bir Memur Önce İşini Yapacak

Görevden alınan başkan yardımcısı için, “Liyakatsiz ve yetersizlik yüzünden başkan yardımcılığı görevinden alınmıştır nokta” şeklinde konuşan ve parti içi siyasi tavır alındığı iddiası ile 657 vurgusu yapan Başkan Arslan “siyasi nedenlerle değil, liyakatsiz ve yetersizliği nedeniyle kamu yararı gözeterek bu arkadaşı görevden aldım” dedi

Doğalgaz ve yol yapımları ile ilgili konuşan Arslan, “rahatsızlık yarattığını biliyoruz. Ancak süreleri doluyor. Teknik anlamda bir müddet zaten bekliyorsunuz. Yapım aşamasında bir zaman kaybı var. Bu konuda elimizden geldiğince tamirat ve yol yama çalışmalarını yapıyoruz. Birde yapılacak yerler daha varken, firma yukarıdan bir planlama yetkisi alıyor. Mahalleye girmeden önce abonmanlık parası alınıyor. Çok katılımın olduğu yerlerden şimdi başlıyorlar. Biz doğalgaza karşı değiliz” dedi.

Ne Olmuştu;

Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, 7 Haziran’da Makamında saldırıya uğramıştı. Olay sonrasında Arslan, Fen işleri müdürü Abdullah Kesici, Park ve bahçeler müdürü Yusuf Madanoğlu ve Zabıtadan sorumlu Başkan yardımcısı Kürşat Serkan Saran’ı görevden aldı. Öte Yandan liyakatsizlik sebebi ile bir diğer başkan yardımcısı Metin Tunçer’i görevden almıştı.

 HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu