Köşe Yazıları

DEDİKODU KÖŞESİ

DEDİ : Dünyanın en zengin adamı 56 yaşında ölmüş. Dünyanın en zeki insanı 20 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum kalmış.Dünyanın en iyi boksörü kibrit bile çakamaz hale gelmiş.Türkiye’nin en zengin insanı yaptırdığı lüks özel hastaneye yetişemeden devlet hastahanesinde can vermiş.

KODU : Ne servet, ne şöhret ne makam bizi yanıltması.. Şükür halimize…

DEDİ : 15 TL’ye kitap pahalı diyip almayanların, 20 TL’ye tiyatro bileti almaya gerek bile duymayanlar olduğu bir dünyada yaşamaya çalışanlar varmış.

KODU : 15 TL’ye kahve iç, 18 TL’ye sigara iç, 25 TL’ye popcorn ye ve 50 TL’ye fal baktır ama sakın ha kitap okuma,tiyatroya gitme. Gidersen biraz bilgilenirsin beynin çalışır çünkü…

DEDİ : Şeyma Subaşı “Namaz kılarak doğuma gittim,sonra hayat şartları nedeni ile kılamaz oldum” demiş.

KODU : İyi de bize ne… İster kıl ister kılma… Ne diye açıklama yapıyorsun ki. Hadi yaptın. Niye sıvıyorsun…

DEDİ : Müjdeler olsun.Devlet destekli çöpçatanlık sitesi kuruluyormuş.Bir vatandaş CİMER’e devlet gözetiminde çöpçatanlık sitesi kurulması yönünde talebini iletmiş.Aile Bakanlığı’da bu talebe olumlu yeşil ışık yakmış.

KODU : Devletimizin en büyük sorunlarından biri de böylelikle çözülmüş oldu…Artık kiminle evleneceğimize de devletin yetkili organları tarafından mı karar verilecek?

DEDİ : 13 yaşındaki Selin Alara Örnek, ilk robotunu 11 yaşındayken yapmış. Sonrasında yaptığı tüm robotlar hep ihtiyaca yönelik olmuş. Bir görme engellinin rehber köpeğini kaybettiğinde yaşayacağı üzüntüyü düşünerek, görme engelliler için robot rehber köpek yapmış. Dublin’de düzenlenen ve 15 farklı ülkeden binden fazla çocuğun katıldığı Coolest Projects yarışmasında birinci olmuş.

KODU : Bize böyle gençler lazım.Helal olsun.Tebrik ediyorum.

DEDİ : 34 yaşındaki Sanna Marin, dünyanın en genç kadın başbakanı olarak Finlandiya’da göreve başlamış.

KODU : Bizde 40 yaşında siyasete girip bir yere aday olmaya kalkarsan “Daha yaşı ufak biraz büyüsün tecrübe kazansın ondan sonra” derler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu