Köşe Yazıları

Dedikodu Köşesi

Geçen gün internette dolaşırken bir haber okudum. Bu yazımda size bu haberden bahsetmek istiyorum. ADALET arayanlara umut olması açısından güzel bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. İstanbul Pendik’te yaşayan Fas uyruklu üniversite öğrencisi genç bir kız, kaldığı yurda gitmek için Marmaray’a giderken,gecenin karanlığı ve sokakların tenha olmasını fırsat bilen evli ve 2 çocuk babası bir erkek, kızı takip etmeye başlamış. Sokakta kimsenin olmadığı bir anda, üniversite öğrencisi kıza yaklaşmış ve cinsel birliktelik teklifinde bulunmuş.

Olay yerinden hızla uzaklaşan üniversite öğrencisi daha sonra bu adamdan şikayetçi oldu.Adam tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmiş.Saldırgan savcılıkta “Sarhoştum hatırlamıyorum” diyerek kendini savunmuş ve mahkeme saldırganı adli kontrol şartıyla serbest bırakmış. Adamın serbest bırakılmasının üzerine savcı karara itiraz etmiş.Dilekçesinde şu ifadelere yer vermiş. “Alkol almak suç işleme özgürlüğü getirmez. Bu tür davranışlarda bulunanlara ödün verilmesi, bu davranışların daha çok yaygınlaşmasına sebebiyet verir. Serbest kalması, gece yalnız başına yürüyen kadınlara karşı bu tür eylemleri yaptırımsız bırakır. Serbest kalma kararı kaldırılarak tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verilmesi kamu adına talep olunur”.

Savcılığın itirazını üst mahkeme kabul etmiş. Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. Kadınlara yönelik şiddete ve bu şiddete maruz kalanlara karşı bence başlangıç ve umut vaadeden bir hareket olmuş bu. Şiddet sadece bedenen değil fikren,zikren de olabiliyor. Adalet özelliklede bu tür sapık düşüncelerle beslenen şahıslara karşı çok daha katı olmalı.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu