GündemKöşe Yazıları

DEDİKODU KÖŞESİ

DEDİ :Türkiye’de vatandaşların yüzde 20’si,asgari ücretle çalışanların ise hepsi açlık sınırının altında yaşıyormuş.
KODU : O kadar garip bir ülkede yaşıyoruz ki. Bu ülkede zengin hazmetmek için fakir ise yemek bulabilmek için kilometrelerce yol yürüyor.
***************************************************
DEDİ : Uçarak kafesin içinde duran papağana yaklaşan karga sormuş; “Seni niye kafeste tutuyorlar papağan kardeş”. Papağan cevaplamış;” Çünkü ben konuşuyorum”…
KODU : Bu bana biryerden tanıdık geliyor,dilimin ucunda ama çıkartamıyorum. Konuşanları kafese tıktıkları ülke hangisiydi?
***************************************************
DEDİ : Şu sığınmacı Suriyeliler varya gerçekten kıskandıracak şekilde tatil yapıyorlarmış bizim güzel ülkemizin muhteşem plajlarında…
KODU : Bana nasıl bir ülkede yaşıyorsun diye sorduklarına; Mültecilerin sahilde fink attığı ama bir Türk annesinin bebeğini kağıt toplama arabasına asıp ekmek peşine düştüğü yerde,her bir vatandaşımın gerektiğinde gözünü kırpmadan tankların üzerine ölümüne yürüdüğü ama kendi ülkesinde o mülteciler tatil yaparken ekmek parası için onlara hizmet etmek zorunda kaldığı insanların olduğu bir ülkede yaşıyorum diyorum..
*********************************************************
DEDİ : İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu “17 Ağustos depreminde ceset torbamız bile yoktu. Artık var.Depreme hazırız.” demiş.
KODU : Duydunuzmu millet artık rahatça ölebiliriz. Ceset torbası herkese yetecek kadar varmış..İçim rahatladı yahu..
*************************************************************
DEDİ : Kim 500 milyar ister yarışmasında yarışmacının sorusu “Konser başlangıcında orkestra şefi, –“son,iki,üç,dört..” dediğinde genelde hangisi olur?”. Seçenekler a)Uzun bir sessizlik olur b)Müzik başlar c)Seyirciler saymaya devam eder d) Müzisyenler sahneyi terk eder… Yarışmacının cevabı “c)Seyirciler saymaya devam eder” olmuş.
KODU : İnsanlar bilgisiz doğar aptal değil; Sadece eğitilerek aptal olurlar. Şimdi bizim eğitim sistemimiz ne durumda biri bana açıklasın…
******************************************************************
DEDİ : Ülkemde yangınların ardı arkası kesilmiyor, her bölgede bir yangın gün geçmiyor ki kendinin gösteriyor…Balıkesirden sonra şimdi de İzmirimiz yandı…
KODU : Demet Akalın’ın bile 2 saatte gittiği İzmir’e yurdun dört bir yanından kalkacak itfaiye hava araçları bir türlü gidemiyor. Ağaçların içi yanıyor, benim içim yanıyor. Ya sizin?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu