Gündem

DEDİKODU KÖŞESİ

 

DEDİ : Geçen gün dostları görmek için merkez köylerden birine gittim. Kahvede oturuyoruz. Konu tabi ki seçim sonuçları. Emekçi bir amcam da iktidara laf söyletmiyor.Acayip savunuyor.Biz ekonomi iyice bozuldu dedikçe “Ülkenin ekonomisi şaha kalktı” diyor.

 

KODU : Dayanamadım “Amca buğdayını kilosu kaçtan satıyorsun” dedim. “Evlat 1,25 TL den veriyorum” dedi. “Peki amca şu önünde ki çayı kahvede kaça içiyorsun” dedim.”Onu da 1,25 TL den içiyorum” dedi. Aylarca emek verip ürettiğin buğdayının 1 kilosu ile anca işte bu bir bardak çayı içebiliyorsun. Allah ekonomine zeval vermesin” dedim. Amcam söylene söylene kahveden çıktı.

 

 

DEDİ : 1.Dünya Savaşı biteli 100 sene oluyor. Bugün Japonlar “Teknoloji bizim işimiz” diyor. Amerikalılar “Dünyanın en büyük ekonomisiyiz” diyor. Çinliler “Dünya ihracat şampiyonuyuz” diyor. Almanlar ise “Otomotiv deviyiz” diyor.

KODU : Biz de hala Osmanlıyı anlatıp, TRT’de Payitaht:Abdülhamit izliyoruz…

 

 

DEDİ : ABD’yi boykot etmek isteyenler varmış. Sağda solda çıkıp naralar atıyorlarmış.

KODU : Onlara bir çift sözüm var. Eski Ovacık şimdi ki Tunceli Belediye başkanını örnek alın. Öyle sağda solda soytarılık yaparak ekonomi düzelmiyor. Madem samimisiniz elinizi taşın altına sokun. Gücünüz yettiğince üretin,üretene de destek verin.

 

 

DEDİ : Adnan Oktar ve ahalisi yıllarca Kuran ayetleri eşliğinde dansöz oynatmışlar.

KODU : Ezana saygısızlık yapıldı yalanıyla sokaklarda cazgırlık yapıp dolaşan riyakarlara soruyorum.Bunları niye protesto etmediniz yıllarca. Bunların yaptığı nedir? Anma töreni mi?

 

 

DEDİ : Konya’da kurulan yardımlaşma derneği pavyon çıkmış.

KODU : Ne var ki bunda niye bu kadar büyütüyorsunuz. Biz fakirlerin de eğlenmeye ihtiyacı yok mu? Adamlar bizi de düşünmüş…

 

 

DEDİ : Yunanistan vekil maaşlarını yarıya düşürüp emekli maaşlarını yükseltmiş.

KODU : Yazık değil mi bu vekillere. Şimdi ayın sonunu nasıl getirecekler. Bizden örnek almalılar bence…

 

 

DEDİ : Eşeğin yeminden %18 KDV alınırken, zenginin yatından KDV + ÖTV alınmıyormuş.

KODU : Kiranı ödeyemezken senin paranla saraylarda oturanları sorgula. Çocuğuna ekmek alamazken çocuğuna şirketler kurup gemicikler alanları sorgula. Dolmuşlarda,otobüslerde tıklım tıklım ekmek parası kazanmak için koştururken,trilyonluk araçlarda keyif çatanları sorgula. Sen çocuğunu mahalle okuluna gönderirken onlar ABD’nin okullarında okutuyor, bunları sorgula. Sonra bir daha sor.Bu ülkede Adalet var mı diye?

 

 

DEDİ : Şeytana sormuşlar :”Türkiye’ye neden uğramıyorsun diye” , “En son uğradığımda pabucumu ters giydirdiler” demiş.

KODU : Şeytana bile pabucunu ters giydiren bir ülkem var benim…Gurur duyuyorum…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu