Gündem

DEDİKODUM GELDİ

DEDİ : İstanbul’da seçimler iptal edilmiş… Yenilenecek yani…. YSK Temmuz ayında yeniden seçim yapacakmış…

 

KODU : Bakın aklıma ilk gelen hikayeyi anlatayım size… Hz.Ali’ye “Devletin dini olur mu?” diye sormuşlar.Hz.Ali cevap vermiş; ”Devletin dini Adalettir. Adaleti olmayan devlet dinsizdir” demiş…

 

 

DEDİ : Ali Erbaş “Emeklinin aldığı promosyon haramdır”, Cübbeli Ahmet Hoca ise “Kıdem tazminatı haramdır” diyormuş.

 

KODU : Siz almayın o zaman. Promosyonda almayın,kıdem tazminatı da almayın hatta maaş da almayın. Sizin aldığınız para helal mi çok merak ediyorum.

 

 

DEDİ : Adolf Hitler’in çıkardığı son yasa ile Nazi Partisi felsefesine uymayan herkes terörist ilan ediliyormuş.

 

KODU : Biyerden tanıdık geliyor bu, çıkartıcam ama nerden? Dilimin ucunda aklıma gelmedi…

 

 

DEDİ : Son 6 ayda ASELSAN’dan ayrılan 634 mühendisin %80’i Hollandalı bir firma ile anlaşmış.

 

KODU : İşte beka sorunu budur.

 

 

DEDİ : Türkan Saylan, 36 bin kız çocuğunun okumalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlamış.Gözlerini yumduğunda 29 bin öğrenciye burs veriyormuş.28 kız yurdu,56 okul yaptırmış.

 

KODU : Şu bir sürü para toplayan abuk subuk vakıflar var ya.. Diyorum ki çok değil, sadece bir kadını kurtarsınlar da görelim…

 

 

DEDİ : Geçenlerde gittiğim köylerin birinde Ayşe teyze soğuk havada az ısınalım diye bizi bir göz odasına çağırıp çay ikram etti. Sobanın azıcık içi geçmiş olmalı ki odun atmaya kalktı.Odunu atmadan önce sobanın kenarında odunları birbirine iki kere sertçe vurdu. “Ayşe teyze odunları neden birbirine vurdun” diye sorduğumda; “Böcek falan varsa düşsün de yanmasın oğlum” diye cevap verdi.

 

KODU : Çok düşündüm ama beynimi kemiren sorunun cevabını bulamadım. Ayşe teyze gibi böylesine ince düşünen bir nesilden; çocuklara tecavüz eden, yeni doğmuş bir kedinin gözlerini maket bıçağı ile bıçaklayan, hırsızlık yapan, birbirine karşı en ufak bir tahamülü olmayan,köpek yavrularının ayaklarını kesen, insanların birbirini kolaylıkla öldürebildiği bir nesile nasıl geldik biz?

 

 

DEDİ : 63 yaşından büyüklere “ölürsün” diye kredi vermeyen, ama emeklilik yaşı için 65 yaşını beklediğiniz ülke hangisidir?

KODU : Cevap veriyorum, Papua Yeni Gine değil…

 

 

DEDİ : Bağ-kur primi 595 TL’den 883 TL’ye, SSK primi 620 TL’den 913 TL’ye çıkmış.

 

KODU : Biri şu marketçilere zam yapılmayacağını söylemedi mi?

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu