GündemSiyaset

“DEDİKODUYA İZİN VERMEYELİM”

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından İl Danışma Meclisi düzenlendi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam, kongreye doğru bazı ilçelerde başkanların değişeceğini söyledi. Teşkilata önemli mesajlar veren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Birlik ve beraberlik içinde her bir vatandaşımıza ulaşmaya çalışacağız”” dedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığınca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi. AK Parti’nin kongre sürecine girdiğini söyleyen AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam, “Kahvehane köşelerinde yapılan fitnelere, dedikodulara fırsat vermeyelim. Biz birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü olacağız. Makam, mevki için ahiretimizi mahvetmeyelim” ifadelerini kullandı. Geçen dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun Divanda yer alması ise dikkat çeken detaylardan oldu.

KURTULMUŞ “BU OYUNA DUR DİYECEĞİZ”

Türkiye’nin içinde de 40 yılı aşkındır PKK’nın taşeronluğu vasıtasıyla bazı işlerin yapılmaya çalışıldığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bu oyuna ‘dur’ diyeceğiz, bu coğrafyayı bir asır önce hallaç pamuğu gibi dağıtanların, bir kez daha bu coğrafyada siyasi haritaları baştan aşağı değiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Fırat’ın doğusunda da batısında da olacağız. Terör örgütlerini aradan çıkartacağız, onları kullanan emperyalist güçlere fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütleri vasıtasıyla hem Türkiye’nin içini hem de güney sınırını bir şekilde değiştirmeye, karıştırmaya çalışıyorlar.”

“SEÇMENİN VERDİĞİ SİNYALİ ALDIK”

Kurtulmuş, ‘Balıkesir’i daha ileriye götürmek için mücadele edeceğiz. Büyükşehir’i aldık, 10 ilçemizi aldık ama bazı ilçelerimizi kaybetmenin hüznünü yaşadık. Olsun biz yarıştan sonra da yarışa devam eden atlarız. Biz 31 Mart’tan itibaren kaybettiğimiz ilçeleri tekrar kazanmak için mücadele edeceğiz. Seçmenin verdiği sinyalleri aldık. Bunları değerlendiriyoruz ve bunları okuyoruz. Nerelerde eksik nerelerde yanlış varsa onları gözden geçirip gerekeni yapacağız. Parti içinde ayrışmalar, dedikodulara izin vermeyelim. Bu partiden çıkanın bir daha girmesi mümkün değil” dedi.

KURTULMUŞ “FIRAT’IN KUZULARINI ÇAKALLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Kurtulmuş, Türkiye’nin gözü önünde oyunlar oynandığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Madem siyaset yapıyorsunuz, bu milletin halkından oy istiyorsunuz, gelin demokratik bir siyaset yapın, gelin HDP olarak PKK ile aranızda hiçbir şekilde aşılmayacak duvarlar kurun, gelin o partideki yöneticiler olarak o annelerin kaygılarına, haykırışlarına kulak verin, evlatlarının bulunması için gayret sarf edin. Türkiye’nin gözü önünde bir oyun oynanıyor. Biz, evlatlarımızı asla teröre kaptırmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Rahmetli Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun’un dediği gibi Fırat’ın kuzularını, çakallara teslim etmeyeceğiz, yem ettirmeyeceğiz.”

SAĞLAM “MAKAM İÇİN CENNETİNİZİ FEDA ETMEYİN”

Parti içi dedikodulara fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam, “31 Mart seçimlerinde Büyükşehir ve 10 ilçemizi aldık. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Tüm bunlara ek olarak seçim sürecinde 5 ilçemizi kaybettik. Bunun da değerlendirmesini yaptık, yapacağız. Ülke olarak gerek iç siyasette gerekse dış siyasette ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İçimizde çeşitli kopuşlar yapılmak isteniyor. Muhalif partilerin bizleri yıpratması gündeme getirilmeye çalışılıyor. Bizlerin bölünmeye ayrışmaya lüksü yok. Balıkesir’de büyük kazanımlarımız olmasına rağmen görüyorum ki bazı dedikodu ve fitneler devam ediyor. Siyaset çeşitli makam ve mevkiler için yapılır. Ama lütfen bu hizmet davasını güderken dedikodu ile sevaplarınızı kaybetmeyin. Makam için cennetinizi feda etmeyin” dedi.

YILMAZ “BÜYÜKŞEHİRİ ALIRKEN BİRAZ YARA ALDIK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,”31 Mart yerel seçimlerinin sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladık. Yüzde 20 oy aldığımız mahallemizde de yüzde 80 oy aldığımız mahallemizde de aynı hizmeti yaptık. Tüm ilçelerimiz ile ayrı ayrı stratejik toplantılar yaptık. Bu toplantılarımız en erken gece 01.00’ da bitti. Gerektiğinde sabahlara kadar sürdü. Yapacaklarımızı, bütçemizi ele aldık. Halkımız bizden ne istiyor diye düşündük ve harekete geçtik. İktisat sınırsız talepleri sınırlı bütçeyle karşılama işlemine denir. Bizim gelirimiz belli ama giderimizin ölçüsü yok. Ne kadar isterlerse o kadar yapabiliriz. Biz Büyükşehiri alırken biraz yara aldık. Daha önce 92 meclis üyesinin 54’ü bizdeyken bu sefer 42’si bizde. Cumhur ittifakı ile birlikte 45, benimle birlikte 46. Yani salt çoğunluğun bir sayı altındayız. İşimiz zor. Her meclis toplantısında alacağımız kararlar geçecek mi geçmeyecek mi? Meclis üyesi arkadaşlarımız katılım gösterdiler mi göstermediler mi? İstişare ediyoruz önceden. Bunlar vakit kaybına neden oluyor ama bazı şeylerin de sağlam olmasını sağlıyor. İstişare etmek iyidir” dedi.

SUBAŞI “BU PARTİDE ADAMCILIK YAPTIRMAYACAĞIZ”

Subaşı “Recep Tayyip Erdoğan’ın haricinde bu partide adamcılık yapmaya izin vermeyeceğiz. Bu partiden giden bir daha bu partiye giremez. Bunun bilincinde olmalı. 2023 Türkiye’sine bizden sonraki nesilleri hazırlayacağız. Bu salonda Yavuz Subaşı’cı olan varsa çıksın salondan. Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın adamıyız. Biz AK Parti Balıkesir Teşkilatı olarak reisimizin arkasındayız. Öl desin ölelim, vur desin vuralım” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu