GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriÖzel Haberler

‘DEĞİŞİM YAŞANDI GÖRDÜK YAŞIYORUZ’

Karesi ilçesinde geçmiş yıllardan bugüne neler değişti vatandaşlar anlattı. Biz burada yaşıyoruz diyen esnaflar içinde terzilik yapanda var süpürge satanda.

Karesi’nin sokaklarının taşı da altın diyen 63 yaşındaki Ruhi Sezgin ‘Ben Yücel Yılmazı bilirim birde çalışanlarını. Şikâyet edeceğiz ama bir şey bulamıyoruz. Bahçe sulaması için gündüz niye yapıyorsunuz dedik artık gece geliyorlar. Birşey demeye gelmiyor anında çözüm olunuyor. Bu kadarına pes! ’ifadelerini kullandı.

KARESİ’DE MEMNUNİYET YÜZDE 100

77 yılından buyana terzilikle uğraştığını belirten Hüseyin Çandar beyaz masa geri dönüşlerini çok beğeniyorum. Mahalle aralarına caddelere döşenen parke taşları özel. Yağmur yağdığında suyu tutma özelliği var bizim buralara döşenen taşların. Esnaflar için bu önemli. Geçmişte 20 dakikada gitmeyen sular 5 dakikaya kalmıyor. Eskiden tereddüt ederdim her yağmur yağdığında ancak bu tereddütlerim ortadan kalktı. Rögarlarda bazen sıkıntı oluyor hatta bizim başımıza gelen bir sıkıntıda oldu. Haber verdik hemen geldiler. Hangi birim ilgileniyorsa yönlendirmede yapıyorlar. Bunu yaşayanlardan biriyim. Birde şu çok önemli mahallede yaşayan yaş itibariyle büyükse yaklaşımları da ona göre ilgiyle oluyor. Elemanları da farklı ukala tavırlarını hiç görmedik. Tabi ki efendim deyip hemen yardımcı olmaya çalışıyorlar. Gelemeyeceklerse bugün değil ama yarın şu saatte orada olacağız diyorlar. Yol yapılırken elektrik döşemeleri oldu kablolar döşenirken çalışırken burada söz verdiler bunu gelip yarın yapacağız diye gerçekten de ertesi gün gelip yaptılar. Benim bazı şikâyetlerim oluyor beyaz masaya. Bir gün sonrada olsa dönüş yaptıklarını biliyorum.

‘YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOLLAR ARTIK TERTEMİZ’

Fehime Kanat(65) Ben ova köyden geliyorum. Caddenin tertemiz oluşu dikkatimi çekiyor. Eskiden böyle değildi buralar. Bu caddeyi yapanlardan temiz tutanlardan Allah razı olsun. Yağmur yağsa çamurlu oluyor ve su doluyordu bu caddeler. İlerleme var. Eskiden çamur toz olurdu şimdi yok. Değişim var tabi ki.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu