GündemKöşe Yazıları

DENİZ SUYU VE BİLİNMEYENLER

Sıcak günler çok sıcak…Pekçok kişi yaz tatili planlarını yapmaya başladı. Bayram tatili de araya giriyor. Akla gelen buz gibi denize girmek nasıl fikir? Yaz tatili denince de genellikle akla deniz kenarında yapılan tatiller geliyor. Bende tam bu günlerde böyle bir yazının ilginizi çekeceğini düşündüm.

Vücut sağlığınıza, cildinize ve psikolojinize birçok faydası olan deniz suyu daha ilk girdiğiniz anda kendinizi size iyi hissettirecek bir etkiye sahip. Bu konuda okuduğum bir yazıda şöyle diyordu: Hipokrat talasaterapi kelimesini deniz suyunun iyileştirici etkilerini tarif edebilmek için kullanmıştır. Ayrıca eski Yunanlılar da mineral bakımından zengin olan bu suyun sağlığa ve güzelliğe olan faydalarına teşekkürü borç bilmiş, deniz suyu ile doldurulan havuzlarda yıkanmışlardır.

Peki, deniz suyunun sağlığa, güzelliğe ve psikolojiye olan faydaları nelerdir?

Sağlıklı Bir Bağışıklık Sistemi için deniz suyu son derece ideal. Daha Kolay Bir Kan Dolaşımı sağlıyor. Kendini Daha İyi Hissediyorsunuz ve daha sağlıklı bir cilt sahibi oluyorsunuz.

Deniz Suyu Hakkında Bilinmesi Gereken ilginç bilgiler

Yapılan bir araştırma deniz suyu ile yetiştirilen minik domateslerin antioksidan bakımından daha zengin olduğunu göstermiştir. Ayrıca yine aynı araştırma bu domateslerin kalp krizi ve kansere karşı vücudun direncini arttırabileceğini göstermiştir.

Deniz kıyısındaki hava yüksek oranda negatif iyonlarla yüklüdür ve bu da kanın ve dokuların temizlenmesi ile atılımın hızlanmasına yardımcı olur.
Yüzeceğiniz denizin temiz olması çok önemlidir. Kirli bir denizde yüzmek fayda yerine zararlara yol açabilir.

“ National Ocean Service “ e göre deniz suyu içmek ölümcül olabilir. Bunu şöyle açıklamaktadırlar: Deniz suyunun içerisinde tuz vardır ve kişi deniz suyu içtiğinde hücreler tuzu ve suyu almaktadır. Ancak deniz suyunda yer alan tuz vücudun işleyebileceğinden çok fazladır. Böbreklerimiz tuzlu sudan daha az tuzlu olan idrar üretebilmektedir. Vücuda fazladan alınan tuzu atabilmek için daha fazla idrar çıkarmanız gerekir ve bu da dehidrasyon sebebiyle ölüme yol açabilir.

Kaynaklar
Livestrong: What Are the Health Benefits of Swimming in Sea Water?
Medclick.co.uk: Health Benefits of Sea Bathing
National Ocean Service: Can humans drink seawater?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu