GündemEkonomi

DENİZBANK’TAN SÜB ÜYELERİNE AYRICALIK

Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği olarak ilimizde tarım ve hayvancılık üretiminde faaliyet gösteren üreticilerin üretim sürekliliğini sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Bu noktada Birlik olarak yeni protokol ve projelerimiz ile üreticilerimizin yanında yer almaya devam etmekteyiz.

 

Dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle üretimin her zaman hayati önem taşıdığı ve bu doğrultuda tarımsal ve hayvansal üretim yapan üreticilerin desteklenmesinin kaçınılmaz olduğu tekrardan gün yüzüne çıkmıştır.

Üye üreticilerimizin kesif yeme gelen zamlardan en az zararla etkilenmelerinin yolu ihtiyacı olan kaba yemlerin yanı sıra yardımcı ürünleri de yıl boyunca yetecek şekilde en uygun fiyata depolayabilmekten geçmektedir. Kaba yem ve yardımcı ürünlerin tedarik edilebilmesi için fiyatlarının en uygun olduğu dönem, içinde bulunduğumuz hasat dönemidir.

Üyelerimizin kârlılığını arttırmak ve üretim istikrarını sağlamak amacıyla Birliğimiz adına Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Cihat ŞİMŞEK ile Denizbank Akıncılar Şubesi Şube Müdürü Sayın Halil ERDEM arasında protokol imzalanmıştır. 0,89 faiz oranı ile aylık veya üçer aylık taksitler şeklinde: 25 bin TL’ye kadar tek kefil, 50 bin TL’ye kadar iki kefil, 100 bin TL üzeri çift kefil ve ipotek karşılığında 60 aya kadar vade imkanları sağlanmıştır. Böylelikle üreticilerimiz düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanı ile ihtiyaç duydukları ürünü uygun fiyata alabileceklerdir.
Birlik olarak imzalamış olduğumuz protokol ile hayvansal üretim yapan üyelerimizin yem ihtiyaçlarının hakkıyla karşılanması, tarımsal üretim yapan üreticilerimizin de ihtiyaç fazlası ürünlerinin değerlendirilmesini sağlayıp ekonomik kayba uğramadan tarımsal ve hayvansal üretim dengesi kurulacaktır.

Birlik Başkanımız Sayın Cihat ŞİMŞEK “Üreticilerin kredi çekerek borca girmelerini her ne kadar tasvip etmesem de böyle zorlu süreçlerde, kaba yem ve yardımcı ürün tedariğini hasat döneminde en uygun fiyata alarak stoklama yapabilmelerini ve maliyeti bir nebze olsun sabitleyebilmeleri için Denizbank ile bu protokolün imzalanmasını uygun gördük. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın üye üreticilerimize hayırlı olmasını diler, yaklaşan Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu