EkonomiTürkiye Gündemi

Deprem Bölgesine 17,5 Milyar Lira Destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kahramanmaraş Depremi Sonrası 17,5 Milyarlık Destek Açıklaması

Deprem Bölgesine 17,5 Milyar Lira Destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremin ardından bölgeye yönelik gerçekleştirdiği destekleri duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, depremzedelerin hayatlarını normale döndürebilmek için toplamda 17,5 milyar liralık destek sağlandı.

Açıklamada, deprem sonrasında bölgeye yönlendirilen 9 bin 798 madenci, 19 bin 906 personel ve 3 bin 763 aracın arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtilirken, bu operasyonlarda enkaz altından 324 kişinin sağ kurtarıldığı ifade edildi. Doğal gaz iletim hatlarında meydana gelen hasarların dört gün içinde uzman ekipler tarafından tamir edildiği vurgulanarak, bölgeye LNG ve CNG ile doğal gaz arzı sağlandığı kaydedildi.

Ayrıca, depremin neden olduğu elektrik iletim hatlarındaki kesintilerin TEİAŞ ekipleri tarafından 2 hafta içinde giderildiği açıklamada yer aldı. Bakanlık tarafından kurulan yemek dağıtım merkezlerinde günlük 10 binden fazla kişiye üç öğün sıcak yemek servisi yapıldığı belirtildi.

Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner, çadır kentler ve iki yolcu gemisi aracılığıyla sağlanan geçici konaklama imkanlarına değinilen açıklamada, bakanlıkça 6 Şubat öncesine ait yaklaşık 1 milyar liralık elektrik ve doğal gaz borçlarının silindiği ifade edildi. Bakanlık, depremden etkilenen şehirlerin yeniden inşasında enerji altyapısını kurmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

 

AA

Deprem Sonrası Türkiye’de Ulaşım ve Altyapıda Adımlar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu