Köşe YazılarıNursima Akyürek

Deprem Mektupları

Deprem Mektupları

 

Biliyorsunuz ki hep birlikte zor bir dönemden geçiyoruz. Kimimiz aile, akraba yahut tanıdıklarımızdan haber bekliyor. Umut her zaman var, bir an bile eksik değil. İşte ben de kardeşim ile Balıkesir’den nasıl bir yardım sağlayabilirim omuzlarıma nasıl bir yük alabilirim diye sorguladım. Ardından yardım kolisi hazırlayıp Balıkesir Gençlik Meclisi, Balıkesir Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü’nün yolunu tuttum.

 

Herkes bir seferberlik dostluk ve mücadele içerisindeydi. Koliler taşınıyor ben daha ne yapabilirim diye birbirine insanlar soruyordu. Bu gerçekten çok içimi sevinç ve insanlığa karşı umut ve mutlulukla doldurdu. Depremzedeler için hazırlanan ve zor durumda kalan insanlar için hazırlanan kolilerin üzerindeki mektuplar özellikle çok hoşuma gitti.  Ha bu arada kolilere yardım ederken kıyafetleri dürüp koyduk hepsini teker teker ayırdık. Gerçekten çok özenerek ve temiz bir şekilde çalıştık.  Deprem mektupları da sadece Balıkesir’den değil, Edremit’ten, Ayvalık’tan, Havran’dan birçok ilden gelen mektup ve koli vardı insanlarımız hep depremzedeler için bir arada oldu. Bu mektuplar da küçük çocuklardan her yaş kesimden depremzedelere bir umut belirtisi göstergesiydi.

Bir deprem mektubu da buradan ben onlara yazmak istedim elime kâğıdı kalemi alıp boş kâğıda baktım.  Gözyaşlarımı tutamayıp mutlu günlerin yarınların bizleri beklediğini ve birçok güzel şey yazıverdim.  Bizleri ne bekliyor yarınımız ne olacak bilemeyiz ama insanlığın hala bitmediğini birbirimiz için hala nefes ve umut olduğunu sizlere de söylemek istedim. Deprem mektuplarını okurken tebessüm etmemek elde değil, bir yandan üzülüyor bir yandan gülüyorsunuz.  Bir de kahramanlarımız olan itfaiyeciler madenciler sonra AFAD olsun UMKE olsun hep çalışıyorlar onlara da milletimiz adına kendim adıma teşekkür ediyorum. İnşallah depremden sağ çıkanlar ve yaralılar hemen iyileşirler. Deprem altında kalıp vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bu zorlu zamanımızda bizlerin yardımcısı olsun. En Sağlıklı ve Mutlu Umutlu Günler.

Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu