Köşe Yazıları

DEPREM ŞOKU

Geçtiğimiz Salı Gecesi meydana gelen deprem Balıkesir`de şok etkisi yarattı. 23.14 sularında 5.0 şiddetinde merkez üssü Balıkesir Akçaköy olan deprem aynı zamanda İstanbul, İzmir, Çanakkale ve çevresinde de hissedildi. 20 dakika sonra ise bu sefer merkez Bayat idi ve şiddet 4.3` tü. Artçıların da devam etmesi ile halk kendini dışarıya attı ve şoku atlatmaya çalıştı. Uzmanlar depremden sonra 1 saat dışarıda durulması konusunda uyarılarını yapmıştı ki bu uyarı ciddiye alınmıştı.

Deprem fobisi olan biri olarak depremi hissetmemiş olmam gerçekten sevindirici. Deprem anlarında o stresi ve gerilimi fazlasıyla yaşayanlardanım. Bu depremde ise dışarıda idim. Çarşıda yaşanan hareketlilik, insanların mekanlardan kendilerini dışarıya atması ve telefonuma gelen mesajlarla deprem olduğunu anladım. Hemen annemi aradım. Eve vardığımda annemi dışarıya çıkardım ama bu bir hayli zor oldu. Çünkü annem henüz şoku atlatamamıştı. Keza evden çıkması 15 dk sürdü.

O gece 90 a yakın artçı depremin olduğu bilgisi geldi. Bu deprem bize bir kere daha gösterdi ki tedbirsiziz. Olacak olduktan sonra yapacak pek bir şey olmasa da tedbirli olmak da yarar var. Mesela hangimizin evinde deprem çantaları hazır bekliyor ? Ya da son depremden sonra tedbirleri arttırmak adına ne yaptık ?

İlgili Makaleler

Şu cümle ilginçtir ki, bakın Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Balıkesir İl Temsilcisi Yardımcısı Aysun Aykan : 1999 Körfez depreminin ardından geçen 20 yıllık süreçte konuşulan ve beklenen olası Marmara depreminin adresi İstanbul olarak tahmin edilirken tahminlerin tam tersi olarak Balıkesir’in deprem riski daha fazla” dedi.
Ne diyelim Allah beterinden korusun. Hepimize büyük geçmiş olsun..
Sevgilerimle…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu