GündemTürkiye Gündemi

Deprem Sonrası 33 Bin Konut

Bakanlık, Elazığ depreminin ardından konut yapımına başladı.

Ayrıca Malatya ve Elazığ’da 33 bin 821 konut inşa etti.

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8. büyüklüğündeki depremin ardından konutlar hemen yaşama geçti. Bakanlık, Elazığ ve Malatya’da 33 bin 821 konut yaptı. Ayrıca konutları vatandaşlara teslim etti. Evlerine yerleşen vatandaşlar, ”Sanki 5 yıldızlı oteldeyiz. Böyle bir konutta yaşamaya hayal dahi edemezdik” dedi.

24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana geldi. 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarını Devlet ve Millet hızla sardı. Bu imkan,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile gerçekleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un çalışmalarıyla depremin 3’üncü yılında konutları hazır etti.  Elazığ ve Malatya’da 33 bin 821 adet konut bitti.

Bakanlık Hak Sahiplerine Verdi. Ayrıca, bakanlık evleri teslim etti.

Kentsel Dönüşüm Ve Afet Konutları

Yapımı tamamlanan konutlardan 6 bin 966’sının kentsel dönüşüm oldu. 17 bin 817’sinin afet konutu ve 2 bin 995’inin sosyal konut oldu.Öte yandan bin 352 iş yerinden bin 178’si de tamamlanırken, yapımı tamamlanan 16 okul ve 12 cami de vatandaşların hizmetine açıldı.

”TOKİ konutlarının konforlu ve güvenilir olduğunu tüm Türkiye gördü”

Sürsürü Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, ”2020 yılında meydana gelen depremin en çok hasar verdiği mahallelerden birisindeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bakanlarımızla birlikte en erken şekilde ilimizi ve mahallemizi ayağa kaldırma projesini hayata geçirdi. 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 408 2’inci etap, 180 de 1’inci etap olmak üzere TOKİ konutları yapılarak bizlere teslim edildi. Teslim edilen konutlar en iyi şekilde firmalar tarafından yapılmış. Bizlerin burada hayatımızın en güzel, konforlu ve güvenilir olduğunu tüm Türkiye gördü. Sürsürü Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarına aşırı bir talep var” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu