GündemÖzel Haberler

DEPREME EN DAYANIKLI MAHALLE ‘MİRZABEY’

Sert zemini ile depreme dayanıklı bir mahalle olan Mirzabey, sosyal yapı ve fiziksel özellikleri ile Balıkesir’in gözdesi olmaya aday. Mahallesi’nde yaşanacak bir kentsel dönüşüm ile yepyeni bir görünüm kazandırılacağını belirten Muhtar Cihat Kayalı, MERHABA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Mirzabey Mahallesi, Edremit Caddesi üzerinde bulunuyor. Sert kayalıklarla kaplı zemini sayesinde 4-5 arası şiddetteki depremlerin dahi hissedilmediği mahallede en büyük sorun otopark bulunmaması. Muhtar Cihat Kayalı bu noktada çözümler getirse de bunun geçici olduğunu belirtiyor. Yeni dönemde aday olacağını belirten Kayalı, Belediye yetkililerine de önemli mesajlar verdi.

EVLER YIKILDI OTOPARK OLDU

Mirzabey’in Balıkesir’in en eski yerleşim yerlerinden olduğunu söyleyen Mirzabey Mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı, ‘’Bizim mahallemiz sert zemini ile depreme dayanıklı. Ayrıca Balıkesir’in de en eski yerleşim yerlerinden. Bunun yanı sıra eskiden araçlar yoktu. Dolayısıyla at arabalarının geçebileceği gibi dar sokaklarımız var. Bu da araç geçişini zorlaştırıyor. Ayrıca araçları park edecek alanlar yok. Ben bu konuda kendimce çözüm buldum. Belediye yetkililerine söyledim. Eski kullanılmayan, metruk evleri yıktırıp onların yerine otopark yaptık. Şimdi araçlar oralara park ediyor. O evlere madde bağımlıları da gelip mesken ediniyorlardı. Bu da mahalle huzurunu bozuyordu. En azından buna çözüm olabildik. Tabi bu kısa süreli bir çözüm’’ ifadelerini kullandı.

‘’BİR DÖNEMİN ARDINDAN KOLTUĞU GENÇLERE DEVREDECEĞİM’’

Gençlerin de muhtarlığa ilgi göstermesi gerektiğini belirten Muhtar Kayalı, ‘’Gençler yönetimde söz sahibi olmalılar. Bu konuda ben onlara inanıyorum. Bir dönem daha muhtarlık yaptıktan sonra yerimi gençlere bırakmak istiyorum. Onların eğitim ve ileri görüşlü vizyonları mahalleyi yönetmek için gerekli’’ ifadelerini kullandı.

‘’ELEKTRİK TELLERİ YER ALTINA ALINMALI’’

Mahallesinde elektrik tellerinin yer altına alınmamasının tehlikelere yol açtığını söyleyen Muhtar Cihat Kayalı, ‘’Mahallemizde elektrik tellerinin büyük bölümü yer altına alınmadı dolayısıyla hem kötü bir görüntü oluşturuyor. Hem de tehlike saçılıyor. Aygören Mahallesi tarafında çalışmalar yapılıyordu. Ödenek bittiği için çalışmaların yarım kaldığı söylendi. Ama ben bir an önce buna çözüm istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’TEMİZ ÇEVRE İÇİN BİLİNÇ ŞART’’

Çevre temziliğine belediye çalışanları kadar vatandaşların da dikkat etmesi gerektiğini belirten Mirzabey Mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı, ‘’Çevre temizliği çok önemli. Sokaklarımız pırıl pırıl olsa fena mı olur? Bunun için herşeyi yetkililerden de bekleyemeyiz. Vatandaşların da elini taşın altına koymaları lazım. Mesela Biz Muhtarlar ile birlikte İspanya’ya Endülüs Bölgesi’ne gittik. Herşey çok güzeldi. Sokaklar pırıl, pırıl. Öyle güzel bir düzen oluşturmuşlar ki. Sadece bir tane bayan temizlik görevlisi vardı. O da turlar geldiğinde refakat ediyormuş. Sokaklar pırıl pırıldı. Darısı bizim başımıza’’ ifadelerini kullandı.Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu