GündemDünyadan HaberlerEğitimSiyaset

DERSİNE ÇALIŞMAYAN BAŞKAN’A TÜRK OCAKLARI YARDIM ETTİ

BALIKESİR Türk Ocakları Başkanı Tahir Kocuruoğulları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Balıkesir’in Kuvay-ı Milliye tarihi ile ilgili söylemlerini yapılan toplantıda sık sık düzeltti.

Büyükşehir Belediyesinde Milli Mücadele ve Balıkesir konusunda tarihe not düşecek cümlelerin meclise de sunularak kayıt altına alınması sağlanacak. Düzenlenmesi planlanan sempozyum ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda “Milli Mücadele’de gölgede kaldık” diyen Başkan Yılmaz, Sivas, Erzurum’a gittiğinizde ve Milli Mücadele müzelerine gittiğinizde Milli Mücadele’nin Ege’de yapılan mücadele kısmının satır aralarına yazılmadığını görüyoruz” dedi. Kuvayi Milliye Mücadelesi Balıkesir’de bir Halk hareketi olarak direk başlamış bu önemli bir tarihi vesika diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yeni nesil öğrenciler tarafından bunun bilinmesi için Milli Eğitim Kitaplarına resmi olarak girmesini sağlamak. Yapılacak çalışmanın bir veri olarak hazırlanması ve TBMM’nde vekillerimizin vasıtası ile yazı altına alınmasını sağlamak istediklerini söyledi.

“TESPİT DEĞİL TESCİL İÇİN TOPLANDIK”

BAÜN,Türk Ocakları ve BALGÜÇ’ünde destek vereceği sempozyum için tarihi vesikaların gün yüzüne çıkması sağlanacak. Toplantıda konuya dair bilgilendirme yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarih hatası yaptı.15’inde milli mücadele Balıkesir’de başlatıldı dedi Türk Ocakları Başkanı Tahir Korucuoğlları hemen söze girerek 16’sında dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli sorunların tespit’i yönünde çalışma gerçekleştirmesi Başkan Yılmaz’ı “tespit” konusunda da yanılttı. Yılmaz konuşmasında, “Milli Mücadelenin Balıkesir’de kayıt altına alınması kaydını tescil demediği için Türk Ocakları Başkanı tarafından uyarıldı. Tespit değil “tescil tescil” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Sempozyum hazırlığını sürdürüyor. Milli Mücadelenin 100.yılında Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’in adının kitaplarda yazılı olarak pek geçmemesi Büyükşehir Belediyesini harekete geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuyla ilgili attığı ilk adımda “Tarihi vesikalar gösteriyor ki Balıkesir’in Kuvayi Milliye mücadelesi 15 Mayısta başlamış” dedi. Türk Ocakları Başkanı Tahir Korucuoğlları Başkan’ın verdiği tarihi 16 Mayıs diye düzeltti. Yapacağımız akademik çalışma söylemle değil tarihi vesikalarla Milli Mücadelenin Balıkesir’deki yerini kayıt altına almanın tespiti diyen Başkan Yılmaz’a Türk Ocakları Başkanı Korucuoğulları tescili tescili diye düzeltme yapması Başkan Yılmaz’ın tescilinin sağlanması için dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu