GündemEkonomi

DESTEĞE HAZIRIZ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Balıkesir Şubesi başkanı Tuncay Yıldız, Resmi Gazete’de yayımlanarak, Aralık ayı başında yürürlüğe giren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘’ Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Dair Yönetmeliği’’ üzerine açıklamalarda bulundu.

Yürürlüğe giren yönetmeliğin, yatırımcıların odağında yer almakta olan Balıkesir’i de yakından ilgilendirdiğini ifade eden Başkan YIldız; yönetmelik sayesinde sanayi bölgelerinin kuruluş sürecinin hızlanacağını belirtti. Kurulacak organize sanayi bölgesi, endüstri bölgesi, teknoloji geliştirme bölgesi, serbest bölge ve sanayi siteleri adına kuruluş süreçlerini hızlandırmak amacıyla önceden uygun alanları belirlemek ve bu alanlardan uygun görülenlerin altyapılarının yapılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş durumdadır diyen Başkan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü; Bulunduğu konumdan dolayı, göbek (hub) şehir olarak adlandırılan Balıkesir’in bilgi yoğunluklu bir ortamda, sanayi adına gerekli sıçramayı yapacağına katkı sunacağına inandığımız bir yönetmelik yürürlüğe girmiştir. Ortak Akıl ile hareket etmenin sonucunda kaliteli bir kalkınma anlayışını bize sunacak bir gelişme olduğunun, herkes tarafından görülmesini diliyoruz.

BALIKESİR İÇİN ŞANS

“Yönetmelik; yatırım alanlarının belirlenmesi, yer seçimi etütlerinin Bakanlık tarafından yapılacağını söylerken, etüdü yapılan alanlar hakkında ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, belge ve haritaların Bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların merkez veya yerel teşkilatlarından temin edileceğini de içeriyor. Yatırım alanlarının belirlenmesi sürecinde, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin 30 gün içerisinde sonlanması gerekmekte. MÜSİAD Balıkesir Şubesi olarak, yeni yönetmeliğin odak bir şehir olan Balıkesir’imiz adına bir şans olarak görmekteyiz.Bütün bu çalışmalar ve yürürlüğe giren yönetmelik sonucunda, önleri açılacak olan yatımcıları, Balıkesir’e yatırım yapmaları için davet ediyor ve gerek bilgilendirme, gerekse ilişki ağları kurma safhalarında kendilerine destek olacağımızı buradan bir kez daha belirtiyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu