GündemSpor

Dev Derbi Yarın, Real Madrid ile Barcelona

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 32. haftasında yarın Real Madrid ile Barcelona, "El Clasico"da karşı karşıya gelecek.

Dev Derbi Yarın, Real Madrid ile Barcelona

İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 32. haftasında yarın Real Madrid ile Barcelona, “El Clasico”da karşı karşıya gelecek.

La Liga’nın en çekişmeli ve heyecan verici maçlarından biri olan El Clasico için geri sayım başladı. Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak olan kritik maç öncesinde futbolseverler büyük bir heyecan içinde. Santiago Bernabeu Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak olan karşılaşma, şampiyonluk yarışında büyük öneme sahip.

Real Madrid, 78 puanla lider durumda bulunurken, Barcelona ise 70 puana sahip ikinci sırada yer alıyor. Liderlik koltuğunu korumak isteyen Real Madrid, galibiyetle ayrılması halinde şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj elde edecek. Barcelona ise kazanması halinde, ligde bitime 6 hafta kala liderle aradaki puan farkını 5’e indirecek.

Dev Derbi Yarin Real Madrid Ile Barcelona 1

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Real Madrid, 2-1 kazanmıştı. Bu karşılaşma öncesinde Real Madrid ile Barcelona arasında La Liga tarihinde 189. kez karşılaşılacak. Bugüne kadar oynanan müsabakalarda Real Madrid 78 kez galip gelirken, Barcelona ise 75 kez sahadan galip ayrıldı. 35 maç ise berabere sonuçlandı.

El Clasico’nun tarihindeki en gollü maç, 1934-1935 sezonunda Real Madrid’in 8-2 kazandığı karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, Josep Guardiola’nın teknik direktörlüğü döneminde 2008-2009 sezonunda Barcelona’nın Santiago Bernabeu Stadı’nda 6-2’lik galibiyeti, futbolseverlerin hafızasında önemli bir yer tutuyor.

Dev Derbi Yarin Real Madrid Ile Barcelona 2

Real Madrid’de Arda Güler’in yedek beklemesi beklenirken, genç futbolcu bu sezon sadece 5 maçta forma giydi ve bir gol kaydetti. Karşılaşma öncesi taraftarlar, büyük bir heyecanla El Clasico’nun başlamasını bekliyor.

Trendyol Süper Lig’e veda eden ilk takım İstanbulspor oldu

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu