GündemEğitimİlçe HaberleriSiyasetSpor

DEV EĞİTİM KAMPUSU İVRİNDİ’DE UÇUŞA HAZIR

Eğitim yapımıza, eğitim vadisi adıyla yeni bir model sunan proje İvrindi’de 69 dönümlük alanda hayat buldu. İçinde okulların yanı sıra spor alanlarını da barındıran “İvrindi Eğitim Kampusu” ilçeyi eğitimde zirveye taşıyacak modelde geliştirildi.

 

Türkiye’de son yıllarda eğitime yapılan yatırımların arttığını ve bununda gelecek nesiller için ön görülen büyük vizyonlara ışık tuttuğunu ifade eden İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar eğitim vadisinin İvrindi’de önemli bir fark yaratacağını belirtti.

 

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Eğitim Vadisi Projesini, ilçeye kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor. 69 dönümlük alanda inşa edilen çalışmayı çok önemsediklerini belirten İvrindi Belediye Başkan Baytar,”projenin başında öngördüğümüz gibi eğitime yapılan yatırımlarla birlikte gelecek nesil içinde yeni vizyonlara ışık tutacak bir eğitim vadimiz var”dedi.

BAYTAR “EMİNİM BİR FARK OLACAK”

MERHABA ya konuşan Başkan Baytar,” Birçok ilde olmayan projeyi Balıkesir’de İvrindimize  kazandırdık. Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı Lise, öğrenci yurdu, kapalı spor salonu, sosyal alanlar ve açık spor alanlarını bir araya getiren Eğitim Vadisi’nde kaliteli eğitim imkanlarıyla çocuklarımız çok farklı bir hizmet alıyor ve alacaklar. İmkânlar devletimizden sıra büyük vizyona ışık tutan öğretmen ve öğrencilerimizde.İnanıyorum ki güzel başarılarla ilerleyecek ve bu imkanları kullanırken bambaşka boyutlara taşınacak başarı elde edecekler. İvrindi’de gençlerimize güveniyorum.”dedi. Eğitim vadisinin İvrindi’de önemli bir fark yaratacağını, birçok eksikliği gidereceğini düşünüyorum ” ifadelerini kullandı.

 

MİMARİ YAPI DİKKAT ÇEKİYOR

Geçtiğimiz yıllarda İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar’ın önemle üzerinde durduğu proje için sık sık Ankara’da nöbet tuttuğunu biliyoruz.Bugünkü Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’inde çok önemsiyorum diyerk sık sık gündeme getirdiği eğitim vadisi yaşam buldu.  İvrindi’nin Eğitim Kampusu, Osmanlı hatlarını andıran mimari yapısıyla göz dolduruyor. 69 dönüm arazi içerisine yapılan eğitim vadisinde Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, 200 öğrenciye hizmet verecek öğrenci yurdu, Çok Programlı Lise ve çeşitli spor faaliyetleri yapılabilecek alanları barındırıyor.

 

İvrindi için son yılların en büyük yatırımı olan proje, ilçeyi eğitim alanında uçuracak düzeye ulaştı. Eğitim kampusunun hemen yanında orta öğretim için hazırlanan 18 derslikli bir okul daha öğrencilerin bilgi merkezi konumunda.

 

Eğitime önem verdiklerini ve İvrindili çocukların kendi ilçelerinde en kaliteli eğitimi alması için gayret ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Recai Baytar projenin amacının geleceğin eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek fiziki mekanlar oluşturmak ve gelecekte muhtemel yaşanabilecek çevre problemlerine pozitif katkıda bulunmak olduğunu belirterek:” Öğrencilerimizin eşit sosyal kültürel ve sportif bir ortam içinde nitelikli olarak bir eğitim alacak olması, okulların bir arada olması nedeniyle öğretmen, materyal, spor salonu, çok amaçlı salon, ulaşım gibi sorunların en aza inecek olması. Tüm çalışanlar ve yardımcı personellerden üst düzey verimin alınacak olması İvrindi’miz için çok büyük kazanç” dedi.Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu