GündemSiyaset

DEVA PARTİSİ “TEŞKİLAT ÇALIŞMASI İÇİN BURDAYIZ”

DEVA Partisi teşkilatlanma çalışmaları için 5 kişilik ekiple Balıkesir’e geldi.4.Bölge olarak 5 ilden sorumlu olduklarını belirten Bölge Sorumsulusu Kurucu Üye ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen kuruluş aşaması sürecinin 2,5 ay önce açıklandığı ancak pandemi sürecine takıldığı için dijital ortamdan iletişim halinde olduklarını ve DEVA Gönüllüleri ile buluştuklarını söyledi.

“Ciddi Bir İyi Niyet Var”

Balıkesir’de basının ilgisinden memnun olduklarını belirten Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı Elif Esen DEVA Partisinin teşkilatlanma sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. Balıkesir teşkilatlanma çalışması ile ilgili olarak öncelikle Deva Partisi yeni nesil bir siyasi oluşum ve sistematik anlayışla hazırlandıkları gönüllülerin bir araya gelmesiyle oluştu. Parti tüzüğünün oluşmasıyla ete kemiğe bürünüp görünür hale geldi ve siyasi gerekliliklerini yerine getirmeye başladı. Henüz kısa bir süre 3 ayımızı doldurmadık. Bu 3 ay zarfından yaklaşık 1 aydır teşkilatlanıyoruz Tüm Türkiye çapında.100binleri geçtik ve ciddi bir ilgi iyi niyet var. Toplumla yüz yüze gelerek kendimizi ifade etmek ve onların sorularının cevapları olmak istiyoruz.

“Gönüllü Başvuru ve Üye Başvuru Kategorileri Oluşturuldu”

Moderasyon gruplarında konu isimleri anlamında oluşan raporlar doğrultusunda üye ve gönüllü başvuruları aldıklarını belirten Esen Balıkesir’de yeni üye ve gönüllü sayısını henüz  tam bilmediğini söyledi.

Sivil Toplum hassasiyeti, olan biriyim ve KADEM’in kurucusuyum. Sümeyye hanım daha sonradan aramıza katıldı ancak ben kademde kadın olarak aktif çalışmalarım oldu . Çocuk ve Gelecek Derneğinin Başkanı olarak çocuklara yönelik çalışmalara yöneldim çünkü ben çocukları çok seviyorum” Sivil Toplum hareketi derken kendimi bu süreçte siyasetin içinde buldum. Belki de sivil toplumun artık beden bulmuş hali ve politikalara yansıtılması gereken hali siyasetti. İnşallah çocuklarımıza ve gençlerimize faydalı olabilecek işler yapabileceğimize inanıyorum.

“94 Kurucu Üyemizle Bölge Bölge Çalışma İçindeyiz”

Öte yandan  biz politikalarımızı belirledik tüzüğümüzü yazdık. Genel Başkanımızın duruşunu yansıtan Deva Partisinde 94  kurucu üyemiz ile her bir üye 81 il’e bölge olarak bölüştürüldü.18 bölgeyi de 4.bölge özelinde düzenledik. Balıkesir’de de bizlere veri tabanından iletişim numaralarını bırakan herkesle birebir görüştük .Hatırlarını sorduk. Farklı görüş, ideolojilerden ,kimliklerden veri tabanından DEVA ya akıp toplumsal bilinçle bir araya geldiklerini gördük. Sağ ve Sol kökenli partilerden olanlar var. Onlar kendilerini DEVA’lı hissediyorlarsa bizim kardeşlerimizdir”

“Veri Tabanına Başvurular en çok Mühendisler Oldu”

“Biz İstanbul’dan il dışına çıkma yasakları biter bitmez İstanbul da ki işlerimizi bıraktık hallettik ve yollara çıktık. Niyetimiz hızlı ve nitelikli yapılanmasını sağlamak. Balıkesir’de amacımız veri tabanından bize başvuran kişilerle yüz yüze birebir bir arada olup görüşlerini almak istedik. Bir kısmı gönüllü olmak ister bir kısmı üye olmak ister

“Veriler Alındı”

“ Fikir bazında destek olmak isteyen olur. Onların görüşlerini alarak onların isteklerini aldık. Dosyalarımız hazır daha önceden cv leri almıştık. Daha önceleri veriler alınarak cv lerin swot analizlerini yaptık. Fırsat ve dezavantajlarına baktık. Dosyalarımız ilk 3 il için genel başkanlığımıza bu dosyayı ileteceğiz ve incelenecek.”

“Balıkesir’de 3 Kişiden Biri İl Başkanı Diğerleri İl Başkanının Yanında Olacak”

DEVA bir genç hareketi. Balıkesir’den 3 kurucu aday belirlenecek ve Ankara’ya gelerek mazbatalarını alacaklar. Bir tanesi de kadında olabilir genç te olabilir il başkanı olacak diğer iki arkadaşlarımızda kabul ederlerse o il başkanı ile işbirliği halinde illerini koordine edecekler. İlçe merkezlerinin yapılanmasını bizlerinde destek ve gözetiminde ama kendi kararları ile hazırlayacaklar. Teşkilatlanmada kriterlerimiz var. Öncelikle İl Başkanı seçilecek kişinin kendi ilinde sevilen sayılan olumlu bir kişi olması. Bu bizim için önemli. Çok sayıda mühendis başvurumuz var bu anlamda. Mühendisi, Sanayicisi … veri tabanından bize zaten başvurmuş. Biz ne iş yapıyorsa  o işi iyi yapan kişi diyoruz. Birde şu kriterimiz var. Çok Parti değiştirmemiş olsun. Bir partide daha önce olabilir ama aidiyetini kaybetmiştir. Ahlaki değerler siyasette de çok önemli. Deva’nın çizgisi etik ahlak, hak, demokrasi, özgürlükler, liyakat çerçevesinde il teşkilatımız Balıkesir özelinde gerçekleşecektir.

Toplantıda Karışıklık

Toplantı yerinin yarattığı bu karışıklığın nedeni nedir? Basın toplantısı var mı yok muydu son dakikada mı karar alındı yoksa planlı toplantı değişime mi uğradı?

Koronadan ötürü biz şehirler arası giriş çıkış sağlandığı andan itibaren açık alanı olan bir yer  aradık. Biride Willmont’u önerdi. Ben yere bakamadım. Daha sonra burası söylendi burayı tercih ettik. Diğer illerimizde basın proaktif olmayabiliyor. Yer konusunda netleşmediğimiz bir durum olunca lokasyonda koronadan ötürü yer bulmak zor. Yemeği ve ikramı olan yer bulma zorluğu kaynaklı.

“Siyasetin Esnaflığını Yapanları Tercih Etmeyiz”

“Gençlere büyük önem veriyoruz. Teşkilatın yapısı Sivil Toplum yapısına benzer. Tercihimiz siyasetin esnaflığını yapanlar olmasın. Kriterimiz tamamen genç.ve deneyimsiz olsunda demiyoruz. Belli ölçüde siyasi bir deneyim ideolojiden olursa olsun DEVA ya gönül vermişse bizim için kıymetlidir. Oturur konuşuruz. Politikaları tabana yayabilip illerde ,ilçelerde uygulayabiliyor musunuz bunlar önemli. Deva anlamlı ve başarılı bir hareket. Daha önce siyasette deneyimi olmuş olanlar ve olmamış olanlar yarı yarıya olsun diyoruz ve bu siyaseti deneyimlerken bu kişiler arasındanda sayın Genel Başkanımızın yayınlarınada bakabilirsiniz.Teşklatlarda yer almış,meclis üyeliği adaylığı,milletvekilliği adayı arasında da yarıya olsun diyerek gördük.Çok tercih ettiğimiz bir şey değil ancak toplum içinde çok sevilen sayılan biridir oda tercihtir.”Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu