Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

Deveciler’den Nefes Aldıran Plan

Deveciler’den Nefes Aldıran Plan

 

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye’de değişime kapı araladı. İlçedeki en büyük parkta doğa ile iç içe nefes aldıracak çalışmaları yaşama geçirdi.

Burhaniye’de yürütülen çalışmalarda halkın kullanımına sunulmayı bekleyen profesyonel projelerin adımları atılıyor. Kültür ve sanat’tan yaşamın içinde ihtiyaçların giderilmesi adına, gidilebilecek mekanları bir araya getiren pazaryerleri ve benzeri ürün yelpazesi tek çatı altında sunulacak. Projelerin içeriği halkın refahı ve rahatlığına dayalı alışveriş ve stres atabileceği ortamlar yaratmak.

869Fe56E 1C6A 45De 8C95 0Bff9Fccc109
MECLİSTEN “ÖZGÜRLÜK”ÇIKTI

İlçenin parkına “Özgürlük Parkı”adını veren Burhaniye Belediyesi, Öğretmenler mahallesi plajında denize sıfır olarak 12 bin m2 alan üzerinde yapılan parkta yürüyüş yollarından oturma alanlarına ve yeşilede önem verdiğini vurguladı.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜĞÜN AYAK SESLERİ

Geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı Demokrasi Parkı’nın rekorunu kıran Özgürlük Parkı Burhaniye’nin en büyük parkı olarak hizmete vermeye başlayacak. Tüm çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği parkın ismi ise, Ocak ayında Belediye meclis üyelerinin oy birliği ile konuldu. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in önerdiği “Özgürlük Parkı” ismin de uzlaşan meclis üyeleri parkın ismini oy birliği ile kabul etti.

5
Burhaniye’de Seyre Doyum Hat Safhada

Tamamlanmasına kısa süre kalan “Özgürlük Parkı” Sunar sitesi ile deniz arasında yer alıyor. Yaklaşık 12 bin m2 yeşil alandan oluşan parkın içerisine bir adet kafe, yürüyüş ve dinlence alanlarının yanı sıra seyir alanları bulunuyor. Genel anlamda her kesimin kullanımı için düşünülen oyun gurupları, spor alanları ve Banklarla donatılan parkın en önemli özelliği ise Burhaniye hiç kullanılmamış endemik bitkilerin yaşaması. Otomatik sulama sistemiyle döşenen parkta, palmiye, çam başta olmak üzere 1380 adet ağaç ve bitkinin yanı sıra içerisinde ponza taşlarından oluşan kaya bahçesi de yer alıyor.Hemen önünde bulunan dalga kıranın da yürüyüş ve keyif alanı olarak düzenlendiği parkın aydınlatma sistemleri de son teknoloji led ışıklarla donatıldı. Bağlantı yollarıyla birlikte yürüyüş ve sporseverlerin uğrak yeri olması planlanan parkın çimleri de geçtiğimiz günlerde serilerek yeşil görünümüne kavuşturuldu. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu