Devlet Bahçeli İftar Programında

Devlet Bahçeli İftar Programında

MHP Lideri Devlet Bahçeli “Türk gençliği geleceğin yol haritasını belirleyecektir.” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da idi. Burada Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği iftar programına katıldı.

“millete ve demokrasiye saygısızlık”

Bahçeli, Akşener’in mermi kovanı fırlatmasını “millete ve demokrasiye saygısızlık” olarak değerlendirdi. Sonrasında Bahçeli: ” Kürşad’ ı, Kandil Dağı’nı Tanrı Dağı zanneden, Kürşad’ı teröristlerle karıştıran kötürüm siyaset zihniyetleri elbette mazimizin ihtişam ve itibarını bilemez. Dahası bilse dahi telaffuz edecek cesareti gösteremez. Ayrıca Bu zihniyet sahiplerinin, Meclis grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela millete ve demokrasiye saygısızlıktır. Ayrıca bağıra çağıra mermi fırlatmak çaresizlik içinde kıvranan, köşeye sıkışan, çıkmaz sokaklara düşen, kaostan yemlenmek için sıraya giren bir çarpıklıktır. Vatan ve millet düşmanlarıyla aynı karede poz verip ittifak kuranların Türklüğün muhteşem geçmişinden örnekler vermesi sadece bir aldatma, sadece bir istismar, sadece bir hezeyandır.”

“Atalarımızı ve anılarımızı küçümsemeye hiçbir şekilde hakkımız yoktur.”

Bahçeli; Mete Han’dan Alparslan’a, Atilla’dan Osman Gazi’ye, Fatih’ten Mustafa Kemal’e uzanan muzaffer ve müstesna isimlerin kahramanlar olduğunu vurguladı. Dahasında Türk’ün dünya üzerindeki zafer tuğunu kaldıran kahramanlar olduğunu söyledi. Bahçeli, “Bizim yolumuzu bu kahramanlar aydınlattı. Bunun yanında zilletin yolunu merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi dalkavuklar aralamaktadır” dedi.

Bahçeli, “Yeni Yüzyıl”, “Yeni Hayat” ve “Yeni Türkiye”nin, bu kapsamda hayallerin gerçeğe dönüşünü sağlayacağını ifade ederek, Türk milletine düşmanlıkta birleşenlerin sonunun her zaman hezimet ve hüsran olacağını kaydetti.

“Beklentim, kavgadan ve sonu olmayan tartışmalardan mutlaka uzak durmanızdır”

Savaşların, sosyal açmazların, siyasal krizlerin, etnik ve mezhep temelli mücadelelerin, ekonomik çöküşlerin, çevre felaketlerinin ve terör gibi konu başlıklarının, yaşanılan çağa huzursuzluğun damgasını vurduğunu ifade eden Bahçeli, bu tablodan gelişmiş ya da az gelişmiş hiçbir ülkenin muaf olmadığını bilmek ve anlamak gerektiğini söyledi.

Küreselleşme paradigmasının dayatmasıyla herhangi bir coğrafyadaki dengesizliğin, çatışma alanlarının ve gerilimlerin kısa süre içinde başka yerlere sirayet ettiğinin bir realite olduğuna dikkati çeken Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüzyıllardır doymayan sömürgeci hevesler, sürekli olarak içinde bulunduğumuz coğrafyaları hedef tahtası haline getirmiştir. Takip edilen kolonyal yöntem ve taktikler özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan itibaren değişmiş ve dolaylı bir içerik kazanmıştır. Bu yolda emin adımlarla ilerlemek amacıyla, hem ülkemiz hem de komşu coğrafyalar demokrasi, özgürlük, barış ve insani müdahale sözleriyle kuşatma altına alınmıştır. Türk milletinin birliğini bozmak için provokasyonlar alabildiğine sahnelenmekte ve değişik vatan köşelerinde gerilim ortamı canlı tutulmaya çalışılmaktadır” dedi.

“Kardeş Kavgasıdır Oyuna Gelmeyiniz”

Devamında ekledi, “Sizlerden beklentim, kavgadan ve sonu olmayan tartışmalardan mutlaka uzak durmanızdır. Taşıdığınız kutlu misyona yakışır bir şekilde davranarak kışkırtmalara ve tahriklere asla kapılmayınız. İstenen, beklenen ve mayalanan kardeş kavgasıdır ve bu oyuna gelmeyiniz. Sizin yeriniz sokaklar değil, kütüphaneler, laboratuvarlar, dost ve arkadaş ortamlarıdır. Hepiniz inanç ve ilkelerinizin ışığı altında hayatın içinde olmalısınız. İnsani ilişkilerinizi daha çok geliştirmelisiniz ve sosyal yönünüzü dengeli bir şekilde kuvvetlendirmelisiniz. Türk milletinin bundan sonraki istikameti sizin alacağınız tavır, üstleneceğiniz sorumlulukla birebir bağlantılıdır. Her adımınızda, eğer varsa kaygılarınızın, sizleri umutlarınızın arkasına düşürmesine izin vermeyiniz. Başarıya inanınız ve bunu elde etmek için cüret ediniz, kendinizi aşmanın yollarını açınız. 14 Mayıs’ta geleceğimizin göz aydınlığı Türk gençliği olarak önce varlığınıza, ülkenize, milletinize ve bağımsızlığınıza sahip çıkınız. Cumhurun tertemiz evlatları olarak zillete karşı kesin bir cephe alınız. Her şeyden önce Türkiye kararında olunuz. Tarihin yol göstericiliğinde, ülkemizin nasıl bir coğrafyada yer aldığını sürekli gözünüzün önünde tutunuz” dedi.

” Türkiye’mize Sahip Çıkacağız”

Bahçeli, Türkiye’nin ancak ve ancak milli şuuru kendisine rehber etmiş ellerde yükseleceği unutulmaması gerekir. Bunun yanında Türk milletinin bu sayede küresel sisteme yön vereceğinin unutulmaması gerektiğini de belirtti.

Konuşmasında ülkücülere seslenen Bahçeli, şunları kaydetti: “Ahlaki değerlerin yol göstericiliğinden hiç ayrılmayınız. Sadakat ve vefanın Milliyetçi-Ülkücü harekette çok önemli olduğunu hafıza kayıtlarınızdan çıkarmayınız. Ülkü bir adanmışlık ve eşsiz bir tutkuysa, o halde istismarcılara ve ülkücülükten geçinenlere karşı çok dikkatli olunuz. Ayrıca sadakati cebindeki bozuk parayla özdeş gören, her olay karşısında kıvraklıklar sergiledi. Bunun yanında şartların gereği olarak yorumlayanların sözlerine uyanıklık gösteriniz. Hepinizin, Türk tarihinin sorumluluğunu kalbinizde ve kafanızda taşıdığına inanıyorum. Bundan sonra Türk milletinin varlığı ve birliği konusunda aldığınız tarihi görevi daha yükseklere çıkarmakla mükellefsiniz” dedi.

Son olarak konuşmasında, ” Bunun için Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Olacak Genel Seçimleri nitelikli bir karar ve kader anıdır. Cumhur İttifakı olarak Türkiye’mize sahip çıkacağız. Bunun yanında bu süreçte Türk gençliğinin iradesi geleceğin yol haritasını belirleyecektir. Dünyayı anlayacak geniş bir vizyon, Türklüğün yaşadığı her yere ulaşacak berrak bir bakış olacaktır. Türk-İslam coğrafyasının ruhuna işlemiş irfan dolu bir idrakle MHP ve Cumhur İttifakı var. Lider ülke Türkiye’yi kuracaktır. Ümidim, beklentim budur ve sizlere güvenim sonsuzdur” dedi.

Konuşmasının sonunda Bahçeli, depremin meydana geldiği illerin ocak başkanlarını kürsünün bulunduğu alana davet etti. Ocak başkanlarının üzerlerine düşen görevi siyaseti karıştırmadan layıkıyla yaptıklarını belirtti. Bunun yanında onlara teşekkür etti.

Haber: gazetemerhaba.com

Gündem mhp devlet bahçeli devlet bahçeli ankarada Ankara iftar ilçe ve il haberleri ülkü ocakları eğitim ve kültür vakfı