GündemSiyasetTürkiye Gündemi

DEVLET ZİRVESİNDEKİ 4 YIL

Türkiye’nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki 4. yılını geride bıraktı.

24 Haziran’da yeni sistemin “ilk başkanı” oldu

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören 2007’deki anayasa değişikliğinin ardından, 28 Ağustos 2014‘te Türkiye’nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki 4. yılını geride bıraktı. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında, 24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini 26 milyon 330 bin 823 oyla kazanan Erdoğan, yeni sistemin “ilk başkanı” oldu. Erdoğan için Külliye’de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne yurt dışından 22 ülkenin devlet başkanı, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri iştirak etti.

Erdoğan, görevindeki 4. yılını yurt içinde ve dışına gerçekleştirdiği ziyaretlerle yoğun tempoda geçirdi ve son bir yılda 30 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdi. İkişer kez Azerbaycan ve Rusya’yı olmak üzere, 30 ülkeyi ziyaret eden Başkan Erdoğan, bu kapsamda görevinin 4. yılındaki ilk ziyaretini Kazakistan’a yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu