GündemEkonomiİlçe Haberleri

DEVLETTEN DESTEK ALDI SIRADA İHRACAT HEDEFİ VAR

Vali Ersin Yazıcı, Manyas Kulak Mahallesinde KOSGEB’den aldığı destekle çeşitli ot, bitki ve bakliyat unlarından makarna ve tarhana üreten Serap Karakaş’ın imalathanesini ziyaret etti.

Manyas ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı 70 bin lira krediyle evinin bahçesine kurduğu imalathanede makarna üretimine başlayan girişimci Serap Karakaş, mercimekli, nohutlu ve kuru fasulyeli makarna gibi yeni ürünleriyle çeşidini 20’ye, aylık üretimini de 6 tona çıkardı.

İHRACAT YAPMAK İSTİYOR

Serap Karakaş ,sağlıklı makarnalar üretmeye çalıştıklarını belirtti. Valilikten edinilen bilgiye göre Karakaş, yörede kullanılan, geçmişten bu yana halk tarafından tüketilen otları alarak yavaş kaynatmayla püre haline getirip makineden geçirdiklerini lifleriyle makarnalarailave ettiklerini söyledi.Karakaş, En son çalışmalarımızda gluten, çölyak hassasiyeti, sindirim sistemi, şehir hastalıkları diyebileceğimiz hassasiyete duyarlı olanlara yönelik bakliyat makarnaları ile glutensiz olanları üretmeye başladık. Sağlığa faydalı fonksiyonel gıda üretmekten de çok mutluyuz.” dedi. Ürünlerin ihracatı için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Karakaş, küçük bir mahalleden dünyaya açılmak istediklerini belirtti.

İŞ HAYATINDA KADIN

Vali Ersin Yazıcı, “Kadınlarımızı, iş hayatında görmekten ve onların önemli başarılarına tanıklık etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu yüzden, onların önemli başarılara imza atmasını sağlayacak her türlü projenin tüm kurumlarımızla birlikte destekçisi olmaya da devam edeceğiz. özellikle üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, eğitmek ve uygulanabilecek projelerin hayata geçirilmesinde etkinliklerini arttırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladık.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu