GündemTürkiye Gündemi

Dijital Dünya Çalıştayı’nın İlki Gerçekleşti

Dijital Dünya Çalıştayı’nın İlki Gerçekleşti

 

Dijital Dünya Çalıştayı’nın İlki Gerçekleşti. Ayrıca, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Dijital Dünya Çalıştayı’nda konuştu. Sinan Burhan, Çalıştay açılış  konuşmasında, verdiği desteklerden dolayı önce Fahrettin Altun’a teşekkür etti. Burhan, daha sonra ise ise  dijital medya konusunun önemini dile getirdi.

 

AYD Başkanı Sinan Burhan şöyle konuştu:

“Nasıl böyle bir çalıştay gerçekleşti? Öncelikle serzenişlerden başladı. ‘Korsan, kaçak yayınlar var. Biz yerel medya mensupları vergimizi ödüyoruz. Üstelik RTÜK tarafından denetleniyoruz. Ancak birtakım yeni televizyonlar çıktı, Facebook’tan, Twitter’dan yayınlar var. Fakat bu yayınlar denetlenmiyor.’ gibi serzenişler oldu.

Birinci sıkıntı reklam boyutu. İkincisi hukuki mevzuattan kaynaklanan eksiklikler var. Geleneksel medya, televizyonlar, gazeteler herhangi bir sıkıntı ortaya çıksa ya RTÜK tarafından denetlenir ya da mahkemeler var. Burada yapılan herhangi bir haber insanların hayatlarını olumsuz etkileyebilir. Denetimde de sıkıntı vardı, bu yönde şikayetler vardı. Bunları da dikkate almak gerekiyordu. Yine geleneksel medya, gazeteler, televizyonlar tiraj kaybediyor mu? izlenme oranlarında, reklamlarında azalma var mı? gibi bir takım endişeler vardı. Hakikaten bu da bir gerçeklik. Bunların da ele alınması gerekiyordu.”

Bu alanın çok geniş ve büyük bir alan olduğunu dile getiren Burhan, “Bu konularla ilgili konunun uzmanları burada. Biz yerel medya olarak milli, yerli, bu ülkeye bağlı, Cumhuriyet, ezan, bayrak, demokrasi diyen bir kuruluşuz. Ülkenin değerlerinin yanındayız. 20 yıldır sivil toplum çalışması yapıyoruz.” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu