GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Dikkat! Zeytinyağı İle İlgili Bu Bilgiyi Mutlaka Dikkate Alın

Dikkat! Zeytinyağı İle İlgili Bu Bilgiyi Mutlaka Dikkate Alın

 

Balıkesir’in kalitesi ile uluslar arası üne sahip zeytin yağı ile ilgili önemli bir uyarı geldi. Gıda mühendisi Kazım Karabekir, önce zeytinyağında verimli ve kaliteli bir sezon yaşandığını dile getirdi. Ardından da tüketicilere “Zeytinyağını Renkli Cam şişelerde yada teneke kutularda saklayın” uyarısı yaptı.

 

Dikkat Zeytinyagi Ile Ilgili Bu Bilgiyi Mutlaka Dikkate Alin 01

“Bölgede Çok Kaliteli Zeytinyağı Çıkıyor”

Burhaniye’de onlarca zeytinyağı fabrikasının, musluklarından altın sarısı zeytinyağı akarken, kalitenin yüksekliği de çiftçileri sevindirdi. Yörede 03 ile 08 dizyem arasında çıkan zeytinyağları yoğun ilgi görürken, gıda mühendisi Kazım Karabıyık da, zeytinyağında kaliteyi korumanın yollarını anlattı. Bölgede çok kaliteli zeytinyağlarının çıktığını anlatan Karabayık, “2022-2023 zeytin hasat sezonumuz başladı. Çok kaliteli yağlar çıkıyor. Fakat, zeytinyağının koruma şartlarına uymamız gerekiyor. Evimize aldığımız zeytinyağlarını renkli cam şişelerde veya teneke kutularda serin yerde muhafaza etmemiz gerekir. Böylelikle, uzun bir süre zeytinyağında kaliteyi devam ettirmek mümkün olacaktır” dedi.

 

Zeytinyağımız Coğrafi İşaretli ve Bu Yıl Bereketli Bir Hasat Var

Yörede ürünün bol olduğunu anlatan Burhaniye Zeytin OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ağacık da, “Bu yıl ülkemizin her yerinde ürün bolluğu yaşanıyor. Bunları iyi şartlarda toplayıp iyi şartlarda işlediğimizde kaliteli yağlar çıkıyor. Yağ kalitesi çok güzel. Fiyatlarında iyi olması halinde çiftçinin yüzü gülecektir. Yurt dışında kuraklığa bağlı olarak mahsulde kayıp var. İnşallah, bunu ülkemiz adına en iyi şekilde değerlendiririz. Bölgemiz de geçen sene zeytinyağımıza coğrafi işaret aldık. Zeytini iyi şartlarda sıkıp, yağı da iyi şartlarda sakladığınız zaman güvenle tüketicilere sunabiliriz” dedi.

İHA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu