Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Dinkçiler Mahallesi’nde Hıdırellez Renkleri

Dinkçiler Mahellesi’nde Hıdırellez Renkleri: Dinkçiler Mahallesi muhtarı Zafer Atkale, mahallesinde yaşayanların sorunlarına çözüm olma gayretinde olduğunu söyledi.

 

Dinkçiler Mahallesi’nde Hıdırellez Renkleri

Merhaba Gazetesi 2

Atkale, 15 Temmuz 2022 yılından buyana muhtarlık yaptığını belirterek mahallesini iyi tanıdığını ifade etti. Mayıs ayına özel Hıdırellez etkinliği ile bol dua edildiğini ve dilek temennisinde bulunulduğunu ifade etti.

Muhtar Atkale, Mahallemde zaman içinde oluşan bozuk ve çatlamış yollar oluyor. Belediye hizmetleri var ancak yeterli bulmuyorum. Temizlik, su patlakları, kaldırımlar, bozuk yollarımız mahallemizde var. Belediye, burada sadece patlak veya çatlak olduğunda çalışma yapıyor onun dışında pek bir çalışma yok” şeklinde konuştu. Dinkçiler Mahallesi Muhtarlığı 1.azası olan Ahmet Coşkun ise “mahalle ile ilgili yol sorunlarının daha çok öne çıktığını belirtti. Ayrıca, 4-5 aydır yeşil saha talebimiz var ancak futbol sahası tamamlanmadı ”dedi.

 

Hidirilezz

Hırsızlık Olaylarına Dikkat

Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Zafer Atkale, mahallesinde ulaşım problemi yaşadıklarını da söyledi bu yönde ulaşımı rahatlatan çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca mahallesi için Fırıntaş’a ait bir ekmek büfesi koysunlar ”dedi. Ayrıca zaman zaman mahallede hırsızlık olayları da oluyor bu konuda hassasiyet istiyorum. Göçmen konutlarının olduğu bölgeye kimliği belirsiz bir sürü insan geliyor o bölgede özellikle çok motor çalıntı olayları oldu” şeklinde konuştu. Dahası,Dinkçiler mahallesinin belirli noktalarına mobese kameralarının kurulmasını istediklerini söyledi

 

Dinkciler Mahallesi 1

 “Mahallemizde hıdırellez akşamları güzel geçer”

Her sene Mayıs ayında mahallesine renk geldiğini söyleyen Muhtar Atkale hıdırellezin öneminede değindi. Bu yılda Hıdırellez etkinliği gerçekleştiğini ifade etti.

Atkale şunları söyledi: “Hıdırellez akşamlarında hayırlar yapılır. Genellikle pilav hayırı ve lokma hayırı yapılır. Mahalle halkı Bardakkıran Dede Türbesine gider ve dua eder. Mahallemiz şenlik içinde geçen günlere tanıklı eder” dedi. Ayrıca ateş üzerinden atlayan gençler olur. Bende küçüklüğümde çok ateş üzerinden atlamışımdır heyecanlı olur. Dua edenleri görürsünüz Mayıs ayında türbe de ve türbe etrafında”dedi.

Haber :Muhammed Can Akyürek

gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu