GündemTürkiye Gündemi

Diş Beyazlatayım Derken Sağlığınızdan Olmayın

Güzel bir gülüşe sahip olmak isteyenler bunlara dikkat etsin!

 

Diş beyazlatma yöntemlerinin sağlığı olumsuz şekilde etkileyebileceğini söyleyen Uzman Diş Hekimi Prof. Dr. Hasan Oruçoğlu, bu konuda merak edilen soruları cevapladı.

 

 

“Diş beyazlatma ”

Oruçoğlu, “Hastamız, diş beyazlatma işlemine gelmeden önce normal bir diş temizleme operasyonu geçirmesi gerekiyor. Bunun bazı kriterleri var; diş beyazlatma, diş temizlemeden çok farklı bir adımdır ve herkese uygulanamayabilir. Bunun iki tipi bulunmaktadır; evde veya ofiste beyazlatma işlemleri. Bunların her ikisi de hekimin kontrolü altındadır” dedi.

 

“Asıl Hikaye Sonra Başlıyor’’

Hasan Oruçoğlu, “Bir arkadaşının tavsiyesiyle alıyor, kullanmaya başlıyor ve ilk etapta denildiği gibi beyazlatma işlemleri olabiliyor fakat asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Onay alınmamış, herhangi bir şekilde teste tabi olmamış, herhangi bir diş hekiminin kontrolünün altında olmamış beyazlatma ürünleri eğer aşırı derecede kullanılırsa bu sadece diş sağlığına değil, mide-bağırsak problemleri ve solunum problemleri başta olmak üzere tüm sistemimizi etkileyebilecek sonuçlar ile maalesef karşı karşıya kalabiliriz” şeklinde konuştu.

 

‘’ Hatta daha da kötü hale…’’

Uzman Diş Hekimi Prof. Dr. Oruçoğlu, “Eğer fırçalama işlemine dikkat edilmezse, dişin üzerinde koruyucu bir tabaka da kalmadığı için diş çok hızlı bir şekilde tekrar eski haline döner. Hatta daha da kötü hale dönebilir ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu