GündemTürkiye Gündemi

Diş Hekimlerinden Kınama!

Diş Hekimlerinden Kınama!

Samsun’da bulunan Atatürk anıtına yapılan saldırı ile ilgili, Balıkesir Diş Hekimleri Odası, yazılı bir açıklama yaparak, olayı kınadı.

Balıkesir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Başaran’ın imzasını taşıyan yazılı basın açıklaması metninde, Samsun’da Atatürk anıtına yapılan saldırı kınandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımını simgeleyen, ilk adımın atıldığı şehir olan Samsun’da bulunan, Atatürk Anıtına, Onur Anıtına gece yarısı bir saldırı da bulunulmuştur.”

“Ne büyük kin, ne büyük nefrettir”

Açıklamanın devamında, “Bu saldırı birkaç meczubun hareketidir diye geçiştirilemez. Milletin yüreğine nakış gibi işlemiş ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olan ebedi bir lideri, onun hatırasına saldırarak yok edemezsiniz, lekeleyemezsiniz

O’na özlem ve minnet duyan her bir insanımızı derinden yaralayan bu davranış, Kurtuluş Mücadelesinin başladığı şehirde, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtını yıkmaya çalışmak, ne büyük kindir, ne büyük nefrettir .” denildi.

“Atatürk’ün fikirlerini yıkamayacaksınız!”

Yapılan yazılı açıklama şu cümlelerle sonlandı, “Bu ülkeye özgürlüğünü ve Cumhuriyetimizi kazandıran bir liderden, nasıl olur da yüzyıl sonra bile bu kadar korkulur? Yıkmaya çalıştığınız şey olan hürriyetimizin, milletimizin, Cumhuriyetimizin Atası. O büyük liderin, o tüm dünyanın saygı duyduğu Büyük Atatürk’ün fikirlerini yıkamayacaksınız! Balıkesir Diş Hekimleri Odası olarak bu saldırıyı kınıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu